Een 'Drake-approved, genre-defying rapper', zo noemt de Britse openbare omroep BBC Octavian, laureaat van de toonaangevende 'Sound of...'-muziekpoll, die eerder gewonnen werd door Sigrid, Adele, Haim, Michael Kiwanuka en in een verder verleden 50 Cent.

Octavian, Oliver Godji voor de vrienden, werd geboren in het Franse Lille, maar belandde op driejarige leeftijd, na de dood van zijn vader, in Camberwell, Londen. Een studie aan de befaamde Brit School, daar waar Amy Winehouse en Adele school liepen, maakte hij niet af.

Zijn muziek bevindt zich ergens op het snijpunt tussen grime, house, afro-swing en indie in, hij werkte al met Mura Masa, en scoorde vorig jaar een hit met Party Here, dat het tot op de Instagrampagina van Drake schopte.

Spaceman, zijn eerste volwaardige mixtape, verscheen in september 2018.

Octavian haalde het van de vele solovrouwen op de longlist, die hun overtal dus niet in winst konden omzetten. Het 'popicoon voor de queer jeugd' King Princess, die miljoenen Spotify-streams haalde met single 1950 en een platencontract kreeg van Mark Ronson, eindigde wel tweede. Pianopopbelofte Grace Carter werd derde, de 'Catalaanse Rihanna' Rosalía vijfde.

Naast Octavian was de enige man in de lijst Slowthai, de 'aspirant-drugdealer die toffe dingen doet met grime'. Hij belandde op de vierde stek.

De enige band op de longlist, Sea Girls, kreeg geen ereplaats, net als Ella Mai, Flohio, Dermot Kennedy en Mahalia.

Octavian speelt op 14/2 in de Botanique in Brussel. Alle info: botanique.be.

Een 'Drake-approved, genre-defying rapper', zo noemt de Britse openbare omroep BBC Octavian, laureaat van de toonaangevende 'Sound of...'-muziekpoll, die eerder gewonnen werd door Sigrid, Adele, Haim, Michael Kiwanuka en in een verder verleden 50 Cent. Octavian, Oliver Godji voor de vrienden, werd geboren in het Franse Lille, maar belandde op driejarige leeftijd, na de dood van zijn vader, in Camberwell, Londen. Een studie aan de befaamde Brit School, daar waar Amy Winehouse en Adele school liepen, maakte hij niet af.Zijn muziek bevindt zich ergens op het snijpunt tussen grime, house, afro-swing en indie in, hij werkte al met Mura Masa, en scoorde vorig jaar een hit met Party Here, dat het tot op de Instagrampagina van Drake schopte. Spaceman, zijn eerste volwaardige mixtape, verscheen in september 2018. Octavian haalde het van de vele solovrouwen op de longlist, die hun overtal dus niet in winst konden omzetten. Het 'popicoon voor de queer jeugd' King Princess, die miljoenen Spotify-streams haalde met single 1950 en een platencontract kreeg van Mark Ronson, eindigde wel tweede. Pianopopbelofte Grace Carter werd derde, de 'Catalaanse Rihanna' Rosalía vijfde.Naast Octavian was de enige man in de lijst Slowthai, de 'aspirant-drugdealer die toffe dingen doet met grime'. Hij belandde op de vierde stek. De enige band op de longlist, Sea Girls, kreeg geen ereplaats, net als Ella Mai, Flohio, Dermot Kennedy en Mahalia.