Het idee voor PolyFauna ontstond uit de opnamesessies van The King of Limbs, hun meest recente plaat. De app maakt gebruik van geluiden uit de song Bloom en genereert beelden die refereren aan dezelfde sfeer. Op hun site kondigt de groep aan dat je scherm 'het raam is voor een evoluerende wereld'. In die virtuele wereld kan je rondklikken, kijken, luisteren met je hoofdtelefoon en je fantasie de vrije loop laten. De app is beschikbaar voor iOS en Android, en gratis te downloaden.

Radiohead, de alternatieve rockband die in de jaren '90 doorbrak met albums als The Bends en OK Computer, staat bekend voor hun constante drang naar experiment. Ook hun laatste plaat The King Of Limbs had een heel specifiek en eigen geluid. De laatste tijd waren de bandleden vooral met nevenprojecten bezig, zoals Atoms For Peace in het geval van Thom Yorke.

Gitarist Jonny Greenwood gaf al aan dat een nieuwe plaat nog even op zich zal laten wachten. "We hebben enorm genoten van onze laatste tour met The King Of Limbs", zegt hij. "Dat willen we zeker opnieuw doen met een nieuw album. Maar nu willen we nog even van onze rust genieten. Maar we zijn heel positief en kijken ook al uit naar een volgend avontuur." (MM)

Het idee voor PolyFauna ontstond uit de opnamesessies van The King of Limbs, hun meest recente plaat. De app maakt gebruik van geluiden uit de song Bloom en genereert beelden die refereren aan dezelfde sfeer. Op hun site kondigt de groep aan dat je scherm 'het raam is voor een evoluerende wereld'. In die virtuele wereld kan je rondklikken, kijken, luisteren met je hoofdtelefoon en je fantasie de vrije loop laten. De app is beschikbaar voor iOS en Android, en gratis te downloaden. Radiohead, de alternatieve rockband die in de jaren '90 doorbrak met albums als The Bends en OK Computer, staat bekend voor hun constante drang naar experiment. Ook hun laatste plaat The King Of Limbs had een heel specifiek en eigen geluid. De laatste tijd waren de bandleden vooral met nevenprojecten bezig, zoals Atoms For Peace in het geval van Thom Yorke.Gitarist Jonny Greenwood gaf al aan dat een nieuwe plaat nog even op zich zal laten wachten. "We hebben enorm genoten van onze laatste tour met The King Of Limbs", zegt hij. "Dat willen we zeker opnieuw doen met een nieuw album. Maar nu willen we nog even van onze rust genieten. Maar we zijn heel positief en kijken ook al uit naar een volgend avontuur." (MM)