In februari lanceerde Radiohead hun eigen PolyFauna-app die je meeneemt in een virtuele wereld, aangedreven door soundscapes uit de song 'Bloom' (uit hun vorige album 'The King of Limbs') en conceptuele beelden die refereren aan dezelfde sfeer. In één klik wordt je scherm 'het raam voor een evoluerende wereld', zo schreef de band op hun website. Zowel beelden als geluid reageren als de smartphone of tablet beweegt.

De PolyFauna-app kreeg nu een grondige update, met nieuwe atmosferische sounds uit - vermoedelijk - hun volgende plaat. Frontman Thom Yorke voedde het nieuws met een reeks tweets volgepropt met nieuwe PolyFauna-visuals. Het bizarre beeldmateriaal werd mee ontworpen door Radiohead-producer Nigel Godrich, de Britse artiest Stanley Donwood en de creatieve afdeling van Universal Everything. 'Een meeslepend universum van het primitieve leven, met zonsondergang, bergen, bossen', klinkt het.

Het is de eerste keer in drie jaar tijd dat Radiohead nieuw luistermateriaal verspreid. Voor de nieuwe langspeler is het nog even wachten. In september duikt de band in de studio. Beluister hieronder het werk.

In februari lanceerde Radiohead hun eigen PolyFauna-app die je meeneemt in een virtuele wereld, aangedreven door soundscapes uit de song 'Bloom' (uit hun vorige album 'The King of Limbs') en conceptuele beelden die refereren aan dezelfde sfeer. In één klik wordt je scherm 'het raam voor een evoluerende wereld', zo schreef de band op hun website. Zowel beelden als geluid reageren als de smartphone of tablet beweegt.De PolyFauna-app kreeg nu een grondige update, met nieuwe atmosferische sounds uit - vermoedelijk - hun volgende plaat. Frontman Thom Yorke voedde het nieuws met een reeks tweets volgepropt met nieuwe PolyFauna-visuals. Het bizarre beeldmateriaal werd mee ontworpen door Radiohead-producer Nigel Godrich, de Britse artiest Stanley Donwood en de creatieve afdeling van Universal Everything. 'Een meeslepend universum van het primitieve leven, met zonsondergang, bergen, bossen', klinkt het.Het is de eerste keer in drie jaar tijd dat Radiohead nieuw luistermateriaal verspreid. Voor de nieuwe langspeler is het nog even wachten. In september duikt de band in de studio. Beluister hieronder het werk.