Brein achter de Festival Ready app is Victorinox, die eerder al het bekende Zwitserse zakmes creëerde. Het bedrijf ontwikkelde een app die een resem aan noodzakelijke outdoorfuncties bundelt. Zo kan het innovatieve navigatiesysteem op elk moment je vermiste festivalvrienden lokaliseren, en vind je ook gemakkelijk alle belangrijke festivalplaatsen terug.

'Festival Ready' werkt met het systeem van augmented reality. Zo kan je, eens verbonden met je vrienden, 'pinnen' plaatsen op een virtueel campingplan, om te laten weten waar je zit, en kunnen je vrienden omgekeerd hetzelfde doen. Ook wanneer je de staanplaats van je tent, een sublieme hamburgertent of een geheim podium wil delen met je vrienden, kan je je ontdekkingen aanduiden met de app.

De app is ook een handigheidje voor wie graag op de hoogte is van de weersomstandigheden, en biedt een camping checklist, een zaklamp en LED berichtgeving, zodat je ook met je vrienden kan communiceren wanneer je in een propvolle tent op de beats van Crystal Fighters aan het dansen bent.

'Festival Ready' is gratis verkrijgbaar via iTunes en Google Play. (JD)

Brein achter de Festival Ready app is Victorinox, die eerder al het bekende Zwitserse zakmes creëerde. Het bedrijf ontwikkelde een app die een resem aan noodzakelijke outdoorfuncties bundelt. Zo kan het innovatieve navigatiesysteem op elk moment je vermiste festivalvrienden lokaliseren, en vind je ook gemakkelijk alle belangrijke festivalplaatsen terug. 'Festival Ready' werkt met het systeem van augmented reality. Zo kan je, eens verbonden met je vrienden, 'pinnen' plaatsen op een virtueel campingplan, om te laten weten waar je zit, en kunnen je vrienden omgekeerd hetzelfde doen. Ook wanneer je de staanplaats van je tent, een sublieme hamburgertent of een geheim podium wil delen met je vrienden, kan je je ontdekkingen aanduiden met de app. De app is ook een handigheidje voor wie graag op de hoogte is van de weersomstandigheden, en biedt een camping checklist, een zaklamp en LED berichtgeving, zodat je ook met je vrienden kan communiceren wanneer je in een propvolle tent op de beats van Crystal Fighters aan het dansen bent. 'Festival Ready' is gratis verkrijgbaar via iTunes en Google Play. (JD)