De 54-jarige zanger werd door de twaalf juryleden schuldig bevonden aan alle negen aanklachten. Het gaat onder meer om omkoping, seksuele uitbuiting van minderjarigen en ontvoering. De vroegere popster had op alle aanklachten onschuldig gepleit.

R. Kelly, vooral bekend van het nummer 'I Believe I Can Fly', riskeert een gevangenisstraf van tientallen jaren. Op de strafmaat is het nog wachten tot 4 mei 2022, zo meldt CNN.

Robert Sylvester Kelly zou aan het hoofd hebben gestaan van een groep die meer dan twintig jaar lang volwassen vrouwen, maar ook minderjarige meisjes en jongens, zou gerekruteerd hebben voor geslachtsverkeer. Hij zou zijn beroemdheid hebben ingezet om de vrouwen en meisjes te beïnvloeden.

De eerste beschuldigingen tegen R. Kelly dateren al van 25 jaar geleden. In 2008 werd hij vrijgesproken van het bezit van beelden van zwaar kindermisbruik.

De 54-jarige zanger werd door de twaalf juryleden schuldig bevonden aan alle negen aanklachten. Het gaat onder meer om omkoping, seksuele uitbuiting van minderjarigen en ontvoering. De vroegere popster had op alle aanklachten onschuldig gepleit. R. Kelly, vooral bekend van het nummer 'I Believe I Can Fly', riskeert een gevangenisstraf van tientallen jaren. Op de strafmaat is het nog wachten tot 4 mei 2022, zo meldt CNN. Robert Sylvester Kelly zou aan het hoofd hebben gestaan van een groep die meer dan twintig jaar lang volwassen vrouwen, maar ook minderjarige meisjes en jongens, zou gerekruteerd hebben voor geslachtsverkeer. Hij zou zijn beroemdheid hebben ingezet om de vrouwen en meisjes te beïnvloeden. De eerste beschuldigingen tegen R. Kelly dateren al van 25 jaar geleden. In 2008 werd hij vrijgesproken van het bezit van beelden van zwaar kindermisbruik.