"Als levenslange vrienden en co-samenzweerders hebben we beslist er als band mee op te houden", zo staat er te lezen op de website van de band. "We vertrekken met een gevoel van dankbaarheid, finaliteit en verbazing over alles wat we bereikt hebben".

Michael Stipe en co werden wereldberoemd met albums als Document, Out of Time en Automatic for the People. In maart dit jaar kwam hun laatste album uit, Collapse into Now.

Volgens het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone waren er geruchten dat de band tijdens de zomer in thuisstad Athens de studio was ingedoken, maar het is onduidelijk of daar nog iets uit zal volgen. (Belga)

"Als levenslange vrienden en co-samenzweerders hebben we beslist er als band mee op te houden", zo staat er te lezen op de website van de band. "We vertrekken met een gevoel van dankbaarheid, finaliteit en verbazing over alles wat we bereikt hebben". Michael Stipe en co werden wereldberoemd met albums als Document, Out of Time en Automatic for the People. In maart dit jaar kwam hun laatste album uit, Collapse into Now. Volgens het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone waren er geruchten dat de band tijdens de zomer in thuisstad Athens de studio was ingedoken, maar het is onduidelijk of daar nog iets uit zal volgen. (Belga)