De man achter 'Thriller' en tal van andere legendarische albums wil de Amerikaanse bevolking leren pianospelen. Hij schakelde daarvoor de hulp in van de Amerikaanse pianist en Youtube-fenomeen David Slides. "Het concept is gloednieuw en vergelijkbaar met dat van de Steen van Rosetta (de steen die in 1799 in Egypte werd ontdekt en een tekst in het Grieks, Egyptische hiërogliefen en Egyptisch demotisch schrift bevat)."

'Playground Sessions' is een muzikale app die direct feedback geeft en de technieken uitlegt aan de hand van filmpjes met David Slides. De app bevat ongeveer 70 bekende nummers van onder andere Beyonce en Justin Bieber, maar ook klassiekers zoals Frank Sinatra's 'New York, New York'. Jones hoopt dat het programma een impact zal hebben op muzieklessen in scholen over heel de wereld.

De effectieve lessen in de app worden gegeven door David Slides, een pianist die is uitgegroeid tot een Youtube-fenomeen. Zijn piano-arrangementen van populaire nummers zoals 'Viva La Vida' van Coldplay en 'Love In This Club' van Usher & Young Jeezy zijn ongelooflijk populair. Zijn bekendste video, 'Apologize' van One Republic, is al bijna zestien miljoen keer bekeken. (XVdL)

David Slides - Apologize

De man achter 'Thriller' en tal van andere legendarische albums wil de Amerikaanse bevolking leren pianospelen. Hij schakelde daarvoor de hulp in van de Amerikaanse pianist en Youtube-fenomeen David Slides. "Het concept is gloednieuw en vergelijkbaar met dat van de Steen van Rosetta (de steen die in 1799 in Egypte werd ontdekt en een tekst in het Grieks, Egyptische hiërogliefen en Egyptisch demotisch schrift bevat)." 'Playground Sessions' is een muzikale app die direct feedback geeft en de technieken uitlegt aan de hand van filmpjes met David Slides. De app bevat ongeveer 70 bekende nummers van onder andere Beyonce en Justin Bieber, maar ook klassiekers zoals Frank Sinatra's 'New York, New York'. Jones hoopt dat het programma een impact zal hebben op muzieklessen in scholen over heel de wereld. De effectieve lessen in de app worden gegeven door David Slides, een pianist die is uitgegroeid tot een Youtube-fenomeen. Zijn piano-arrangementen van populaire nummers zoals 'Viva La Vida' van Coldplay en 'Love In This Club' van Usher & Young Jeezy zijn ongelooflijk populair. Zijn bekendste video, 'Apologize' van One Republic, is al bijna zestien miljoen keer bekeken. (XVdL) David Slides - Apologize