De voorbije twee jaar hielden een aantal leden van Queens of the Stone Age er enkele zijprojecten op na. Frontman Josh Homme richtte in 2009 samen met Dave Grohl en John Paul Jones de supergroep Them Crooked Vultures op, en Dean Fertita werd datzelfde jaar door Jack White en Alison Mosshart ingelijfd bij de bluesrockband The Dead Weather.

Vorige zomer riep Josh Homme zijn troepen opnieuw bij elkaar om met de Queens de baan op te trekken. Ze pronkten op de affiches van onder meer Lowlands en Pukkelpop, waar ze op een verschroeiend tempo doorheen hun indrukwekkende repertoire raasden.

Volgens toetsenist Dean Fertita - die onlangs met Billboard.com sprak - barst de band weer van de ideeën, en is ze bijgevolg volledig klaar om in januari weer de studio in te duiken om de opvolger van 'Era Vulgaris' - het eerder lauw onthaalde laatste album uit 2007 - in te blikken. Releasedatum of albumtitel zijn nog niet bekend.

Queens of the Stone Age brachten dit jaar zowel een reissue uit van hun titelloze debuut uit 1998 als een deluxe-editie van opvolger 'Rated R'.

Op die laatste plaat staat dit tijdloos nummer, hier in een live-versie van op Pukkelpop 2010:

Michael Ilegems

De voorbije twee jaar hielden een aantal leden van Queens of the Stone Age er enkele zijprojecten op na. Frontman Josh Homme richtte in 2009 samen met Dave Grohl en John Paul Jones de supergroep Them Crooked Vultures op, en Dean Fertita werd datzelfde jaar door Jack White en Alison Mosshart ingelijfd bij de bluesrockband The Dead Weather. Vorige zomer riep Josh Homme zijn troepen opnieuw bij elkaar om met de Queens de baan op te trekken. Ze pronkten op de affiches van onder meer Lowlands en Pukkelpop, waar ze op een verschroeiend tempo doorheen hun indrukwekkende repertoire raasden. Volgens toetsenist Dean Fertita - die onlangs met Billboard.com sprak - barst de band weer van de ideeën, en is ze bijgevolg volledig klaar om in januari weer de studio in te duiken om de opvolger van 'Era Vulgaris' - het eerder lauw onthaalde laatste album uit 2007 - in te blikken. Releasedatum of albumtitel zijn nog niet bekend. Queens of the Stone Age brachten dit jaar zowel een reissue uit van hun titelloze debuut uit 1998 als een deluxe-editie van opvolger 'Rated R'. Op die laatste plaat staat dit tijdloos nummer, hier in een live-versie van op Pukkelpop 2010:Michael Ilegems