Op 15 april zal het exact honderd jaar geleden zijn dat het bekende luxeschip op weg naar New York zonk na een aanvaring met een ijsberg. Het gaat om een dertiendaagse reis.

De expeditie start in het Canadese Newfoundland met een tweedaagse bootreis naar de plek des onheils. Daar volgt een elf uur durende duik naar een diepte van bijna 3.800 meter, waar het luxeschip rust.

Luisteraars kunnen een plaats in de finale van de wedstrijd winnen via de website van de zender. Vanaf 16 april kunnen ze via de radio meespelen. Op 27 april is er de finaledag. De wedstrijd werd aangekondigd van op een 'onderwaterpersconferentie' in een zwembad in Ukkel, het diepste van Europa. (Belga)

Op 15 april zal het exact honderd jaar geleden zijn dat het bekende luxeschip op weg naar New York zonk na een aanvaring met een ijsberg. Het gaat om een dertiendaagse reis. De expeditie start in het Canadese Newfoundland met een tweedaagse bootreis naar de plek des onheils. Daar volgt een elf uur durende duik naar een diepte van bijna 3.800 meter, waar het luxeschip rust. Luisteraars kunnen een plaats in de finale van de wedstrijd winnen via de website van de zender. Vanaf 16 april kunnen ze via de radio meespelen. Op 27 april is er de finaledag. De wedstrijd werd aangekondigd van op een 'onderwaterpersconferentie' in een zwembad in Ukkel, het diepste van Europa. (Belga)