Het drama rond het Pussy Riot-proces gaat ongestoord verder. "Ik kan niet aan het proces deelnemen. We hebben niet geslapen en niets te eten gekregen - dat staat gelijk met folterpraktijken", zei bandlid Maria Aljochina tijdens de hoorzitting.

De vrouwelijke rechter onderbrak de zitting na een kort debat. Wegens een punkgebed tegen Kremlinbaas Vladimir Poetin in de
Christus-Verlosserkathedraal van Moskou riskeren de vrouwen zeven jaar gevangenisstraf. In de aanklacht worden ze beschuldigd van relschopperij uit religieuze haat. De verdediging spreekt van een politiek showproces. (Belga/KS)

Het drama rond het Pussy Riot-proces gaat ongestoord verder. "Ik kan niet aan het proces deelnemen. We hebben niet geslapen en niets te eten gekregen - dat staat gelijk met folterpraktijken", zei bandlid Maria Aljochina tijdens de hoorzitting. De vrouwelijke rechter onderbrak de zitting na een kort debat. Wegens een punkgebed tegen Kremlinbaas Vladimir Poetin in de Christus-Verlosserkathedraal van Moskou riskeren de vrouwen zeven jaar gevangenisstraf. In de aanklacht worden ze beschuldigd van relschopperij uit religieuze haat. De verdediging spreekt van een politiek showproces. (Belga/KS)