De zangeres van beroemde punknummers als 'Germ Free Adolescents', 'The Day the World turned Dayglo', 'Identity' en 'Oh Bondage! Up Yours', werd 53. Pas in februari was bekendgemaakt dat Styrene tegen kanker vocht.

X-Ray Spex, een groep die veel subtieler speelde dan de rechttoe-rechtaanpunk die destijds (eind van de jaren zeventig) gebruikelijk was, dankt zijn (cuilt-)faam aan de debuutelpee 'Germ Free Adolescents'. Dat was overigens ook meteen hun laatste elpee. Vanaf 1980 ging Styrene solo, maar door een reeks omstandigheden -niet in het minst het feit dat zij gediagnosticeerd werd als schizofrene- kwam die carrière
nooit van de grond.

De -hese en vaak roepende- zangstijl van Styrene beïnvloedde ook een resem hedendaagse groepen met vrouwelijke lead, zoals de Yeah Yeah Yeahs en The Gossip.

De zangeres van beroemde punknummers als 'Germ Free Adolescents', 'The Day the World turned Dayglo', 'Identity' en 'Oh Bondage! Up Yours', werd 53. Pas in februari was bekendgemaakt dat Styrene tegen kanker vocht. X-Ray Spex, een groep die veel subtieler speelde dan de rechttoe-rechtaanpunk die destijds (eind van de jaren zeventig) gebruikelijk was, dankt zijn (cuilt-)faam aan de debuutelpee 'Germ Free Adolescents'. Dat was overigens ook meteen hun laatste elpee. Vanaf 1980 ging Styrene solo, maar door een reeks omstandigheden -niet in het minst het feit dat zij gediagnosticeerd werd als schizofrene- kwam die carrière nooit van de grond. De -hese en vaak roepende- zangstijl van Styrene beïnvloedde ook een resem hedendaagse groepen met vrouwelijke lead, zoals de Yeah Yeah Yeahs en The Gossip.