Prince stond bekend als een perfectionist, die al zijn nummers zelf schreef en producete. Hij speelde ook zelf alle instrumenten in. Zijn grootste hits behaalde hij in de jaren 80.

Maar misschien meer nog dan de nummers zelf, waren zijn concerten memorabel. Daar slaagde hij er in om oud werk nieuw leven in te blazen. Hij leek ook alleen maar beter te worden met de jaren. Vaak speelde hij na het officiële optreden in een stad, ook nog een extra nachtshow die soms uren duurde.

Beluister hieronder een aantal klassiekers die we online konden vinden. Prince stond ook bekend als een controlefreak, waardoor zijn muziek niet te vinden was op populaire diensten zoals Youtube of Spotify.

Sign o' the times

Little Red Corvette

Purple Rain

1999

Raspberry Beret

When doves cry

Kiss

Cream

Controversy

Let's Go Crazy

Uptown

I Would Die 4 You

Get Off

U Got The Look

Money Doesn't Matter 2 Night

Ook het bekijken waard:

Prince in 1982, samen op het podium met Michael Jackson en James Brown. Op het einde duikt de zanger wild en enthousiast, maar wellicht ook onbedoeld, in het publiek.

In 2004 speelde Prince samen met onder meer Tom Petty en Steve Winwood voor The Rock and Roll Hall of Fame in Los Angeles. De versie van 'When My Guitar Gently Weeps' is briljant, de solo die Prince hier -achteloos zo lijkt het- uit zijn mouw schudt, is zonder meer adembenemend.

Prince samen op het podium met Lenny Kravitz voor een stevige versie van American Woman. Dat was tijdens de halftime-show van de Super Bowl-finale, in 2007.

Coachella 2008. Prince brengt er een heel eigen versie van Creep van Radiohead.

Prince stond bekend als een perfectionist, die al zijn nummers zelf schreef en producete. Hij speelde ook zelf alle instrumenten in. Zijn grootste hits behaalde hij in de jaren 80.Maar misschien meer nog dan de nummers zelf, waren zijn concerten memorabel. Daar slaagde hij er in om oud werk nieuw leven in te blazen. Hij leek ook alleen maar beter te worden met de jaren. Vaak speelde hij na het officiële optreden in een stad, ook nog een extra nachtshow die soms uren duurde.Sign o' the timesLittle Red CorvettePurple Rain1999Raspberry BeretWhen doves cryKissCreamControversyPrince in 1982, samen op het podium met Michael Jackson en James Brown. Op het einde duikt de zanger wild en enthousiast, maar wellicht ook onbedoeld, in het publiek.In 2004 speelde Prince samen met onder meer Tom Petty en Steve Winwood voor The Rock and Roll Hall of Fame in Los Angeles. De versie van 'When My Guitar Gently Weeps' is briljant, de solo die Prince hier -achteloos zo lijkt het- uit zijn mouw schudt, is zonder meer adembenemend.Prince samen op het podium met Lenny Kravitz voor een stevige versie van American Woman. Dat was tijdens de halftime-show van de Super Bowl-finale, in 2007.Coachella 2008. Prince brengt er een heel eigen versie van Creep van Radiohead.