Prince heeft een nieuw nummer op zijn website geplaatst: 'Breakfast Can Wait', een harmonieuze song met funky guitartokkels en vocals uit de oude doos. Eerder maakte hij ook al de single 'Screwdiver' openbaar. Is een nieuw album in de maak?

Prince Show

Er is meer nieuws over The Purple One, want het jaarlijkse benefietconcert in de bekende New Yorkse Carnegie Hall staat in teken van Prince. Een pak muzikanten waaronder Talib Kweli, D'Angelo, Elvis Costello, Bilal, Living Colour en Booker T puren op 7 maart de hele avond klassiekers uit zijn indrukwekkende catalogus.

Ook Prince zelf wordt verwacht op het podium. Het hiphopcollectief The Roots, dat een uitstekende live-reputatie geniet, is de backing band van dienst. Dat het een funky set gaat worden staat als een paal boven water. De opbrengsten gaan integraal naar educatie-programma's voor minderbedeelden.

'Prince is een van de meest productieve songwriters uit mijn collectie. Hij staat in mijn top-10 van artiesten die de hedendaagse muziek hebben bepaald', aldus Michael Dorf, drijvende kracht achter het initiatief.

Het is al de negende keer dat de tribute-show plaatsvindt. Tijdens vorige edities werden Rolling Stones, The Who, R.E.M., Joni Mitchell, Bruce Springsteen, Elton John, Neil Young en Bob Dylan geëerd. (DB)

Prince heeft een nieuw nummer op zijn website geplaatst: 'Breakfast Can Wait', een harmonieuze song met funky guitartokkels en vocals uit de oude doos. Eerder maakte hij ook al de single 'Screwdiver' openbaar. Is een nieuw album in de maak? Prince ShowEr is meer nieuws over The Purple One, want het jaarlijkse benefietconcert in de bekende New Yorkse Carnegie Hall staat in teken van Prince. Een pak muzikanten waaronder Talib Kweli, D'Angelo, Elvis Costello, Bilal, Living Colour en Booker T puren op 7 maart de hele avond klassiekers uit zijn indrukwekkende catalogus. Ook Prince zelf wordt verwacht op het podium. Het hiphopcollectief The Roots, dat een uitstekende live-reputatie geniet, is de backing band van dienst. Dat het een funky set gaat worden staat als een paal boven water. De opbrengsten gaan integraal naar educatie-programma's voor minderbedeelden.'Prince is een van de meest productieve songwriters uit mijn collectie. Hij staat in mijn top-10 van artiesten die de hedendaagse muziek hebben bepaald', aldus Michael Dorf, drijvende kracht achter het initiatief.Het is al de negende keer dat de tribute-show plaatsvindt. Tijdens vorige edities werden Rolling Stones, The Who, R.E.M., Joni Mitchell, Bruce Springsteen, Elton John, Neil Young en Bob Dylan geëerd. (DB)