Bij wie is Styrofoam de titel van zijn nieuwe plaat Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers gaan halen? Yup, bij Elvis Costello, en meer bepaald diens klassieker This Year's Girl. Of dat iets over de plaat zelf vertelt? Check zelf. Focusknack.be biedt dagelijks een nieuwe song uit het album in pre-listening aan, inclusief de illustratie van Eva Mouton én de bijhorende commentaar van de twee. Laat ons vooral weten wat u ervan vindt!

Beluister What's Hot (And What's Not), het negende nummer uit Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers.

09 - What's Hot (And What's Not) by Newsroom Roularta

Commentaar
Arne Van Peteghem (zanger): Ik herinner me goed hoe ik van dit nummer een jaar of twee geleden een eerste ruwe versie had die me meteen richting de rest van de plaat stuurde. Dit moet ook zowat het eerste Styrofoam nummer zijn waarin de zanger niet het lijdend/leidend voorwerp is. Het is een poging om te schrijven vanuit het standpunt van een egoïstische nietsnut. Het "face it/erase it/you must be blind" deel is een onbeschaamd cheesy rave lyric, genre "take me to the sky/take me higher". Het moment waarop de handjes de lucht in moeten.

Eva Mouton (illustrator): Dit nummer knalde zo hard uit mijn boxen dat ik er geen zalmroze of babyblauw bij kon gebruiken. Het moest rood zijn, en niet gewoon gewoon rood, maar knalrood. Het is de enige tekening waarin het rood zo aanwezig is. Als je het nummer hoort, hoor je wel waarom.

Vorige nummers & illustraties
Carolyn
Get Smarter
Extra Careful
Kids On Acid
The Only One To Curse
Looking Glass Two Zero
Mile After Mile
Am I The Ghost

Bij wie is Styrofoam de titel van zijn nieuwe plaat Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers gaan halen? Yup, bij Elvis Costello, en meer bepaald diens klassieker This Year's Girl. Of dat iets over de plaat zelf vertelt? Check zelf. Focusknack.be biedt dagelijks een nieuwe song uit het album in pre-listening aan, inclusief de illustratie van Eva Mouton én de bijhorende commentaar van de twee. Laat ons vooral weten wat u ervan vindt! Beluister What's Hot (And What's Not), het negende nummer uit Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers.09 - What's Hot (And What's Not) by Newsroom Roularta CommentaarArne Van Peteghem (zanger): Ik herinner me goed hoe ik van dit nummer een jaar of twee geleden een eerste ruwe versie had die me meteen richting de rest van de plaat stuurde. Dit moet ook zowat het eerste Styrofoam nummer zijn waarin de zanger niet het lijdend/leidend voorwerp is. Het is een poging om te schrijven vanuit het standpunt van een egoïstische nietsnut. Het "face it/erase it/you must be blind" deel is een onbeschaamd cheesy rave lyric, genre "take me to the sky/take me higher". Het moment waarop de handjes de lucht in moeten.Eva Mouton (illustrator): Dit nummer knalde zo hard uit mijn boxen dat ik er geen zalmroze of babyblauw bij kon gebruiken. Het moest rood zijn, en niet gewoon gewoon rood, maar knalrood. Het is de enige tekening waarin het rood zo aanwezig is. Als je het nummer hoort, hoor je wel waarom. Vorige nummers & illustratiesCarolynGet SmarterExtra CarefulKids On AcidThe Only One To CurseLooking Glass Two ZeroMile After MileAm I The Ghost