'Skinny Love is een break-upsong. Ik denk dat die mensen alleen maar de woorden 'love', 'patient' en 'kind' hebben verstaan', aldus Justin 'Bon Iver' Vernon in Vulture over de bevreemdende populariteit van Skinny Love bij openingsdansen. Geen romantisch liefdeslied dus, maar een afrekening met zijn ex-lief.

Het nummer komt daarmee in de lange lijst verrassend-populaire-maar-volledig-ongepaste-huwelijksnummers, zoals daar zijn: het stalkersanthem Every Breath You Take, het obsessieve I Want You, het sarcastische Perfect Day, het gebroken I Will Always Love You en Into My Arms - een heroïnesong, we blijven erbij. Nu, niets minder gepast dan de 'daar komt de bruid'-melodie van Wagner: oorspronkelijk de prelude van een massamoordscène in de opera Lohengrin.

Wat Skinny Love betreft, we begrijpen uw verwarring: die Bonnie Bear zingt wel héél hoog en articuleert wel érg slecht. Maar toch: die 'Staring at the sink of blood' in de vierde regel? Had u niet verstaan? 'And now all our love is wasted / And who the hell was I'? Kon álles betekenen? Nee, dan gaat u toch maar beter voor Love Will Tear Us Apart. 'Love' in de titel: kan niet missen.

'Skinny Love is een break-upsong. Ik denk dat die mensen alleen maar de woorden 'love', 'patient' en 'kind' hebben verstaan', aldus Justin 'Bon Iver' Vernon in Vulture over de bevreemdende populariteit van Skinny Love bij openingsdansen. Geen romantisch liefdeslied dus, maar een afrekening met zijn ex-lief. Het nummer komt daarmee in de lange lijst verrassend-populaire-maar-volledig-ongepaste-huwelijksnummers, zoals daar zijn: het stalkersanthem Every Breath You Take, het obsessieve I Want You, het sarcastische Perfect Day, het gebroken I Will Always Love You en Into My Arms - een heroïnesong, we blijven erbij. Nu, niets minder gepast dan de 'daar komt de bruid'-melodie van Wagner: oorspronkelijk de prelude van een massamoordscène in de opera Lohengrin. Wat Skinny Love betreft, we begrijpen uw verwarring: die Bonnie Bear zingt wel héél hoog en articuleert wel érg slecht. Maar toch: die 'Staring at the sink of blood' in de vierde regel? Had u niet verstaan? 'And now all our love is wasted / And who the hell was I'? Kon álles betekenen? Nee, dan gaat u toch maar beter voor Love Will Tear Us Apart. 'Love' in de titel: kan niet missen.