De Mercury Music Prize wordt jaarlijks uitgereikt in Groot-Brittannië en bekroont het album van het jaar, dat wordt uitgekozen uit een shortlist met albums van Britse en Ierse artiesten. Aan de prijs hangt een geldbonus van 22 700 euro.

Dit jaar was de jury unaniem. Corinne Bailey Rae, die ook in de jury zat, loofde vooral de 'beeldrijke', 'bijna filmische' teksten.

'Let England Shake', het achtste album van de 41-jarige Polly Jean Harvey, is een mijmering over haar haat-liefdeverhouding met Engeland, de geopolitieke conflicten die het de voorbije eeuw heeft uitgevochten en de kantelende machtsverhoudingen waarvan het de dupe dreigt te worden.

In 2001 won de zangeres de muziekprijs voor het album 'Stories from the city, stories from the sea'. Vorig jaar kreeg The XX de onderscheiding. (DB)

De Mercury Music Prize wordt jaarlijks uitgereikt in Groot-Brittannië en bekroont het album van het jaar, dat wordt uitgekozen uit een shortlist met albums van Britse en Ierse artiesten. Aan de prijs hangt een geldbonus van 22 700 euro. Dit jaar was de jury unaniem. Corinne Bailey Rae, die ook in de jury zat, loofde vooral de 'beeldrijke', 'bijna filmische' teksten.'Let England Shake', het achtste album van de 41-jarige Polly Jean Harvey, is een mijmering over haar haat-liefdeverhouding met Engeland, de geopolitieke conflicten die het de voorbije eeuw heeft uitgevochten en de kantelende machtsverhoudingen waarvan het de dupe dreigt te worden. In 2001 won de zangeres de muziekprijs voor het album 'Stories from the city, stories from the sea'. Vorig jaar kreeg The XX de onderscheiding. (DB)