Rock Werchter voegt vijf nieuwe namen aan de affiche, en niet de minste.

PJ Harvey stond in 2011 al op Rock Werchter. Ze verscheen toen op de Main Stage in een creatie van Ann Demeulemeester. Binnenkort - ergens in de lente - komt de bekoorlijke punkdichteres en rockdiva met een nieuwe plaat, vijf jaar na het veelgeprezen en bekroonde 'Let England Shake'. Het album zal opnieuw politiek geladen zijn, met songs geïnspireerd door haar reis door Kosovo, Afghanistan en Washington.

Ook Richard Hawley staat opnieuw op de heilige weide van Werchter. Drie jaar geleden leverde de Britse rootsrocker in The Barn een van de beste concerten van het festival.

Parov Stelar, Courtney Barnett en Unknown Mortal Orchestra zijn de andere nieuwe namen.

Rock Werchter voegt vijf nieuwe namen aan de affiche, en niet de minste.PJ Harvey stond in 2011 al op Rock Werchter. Ze verscheen toen op de Main Stage in een creatie van Ann Demeulemeester. Binnenkort - ergens in de lente - komt de bekoorlijke punkdichteres en rockdiva met een nieuwe plaat, vijf jaar na het veelgeprezen en bekroonde 'Let England Shake'. Het album zal opnieuw politiek geladen zijn, met songs geïnspireerd door haar reis door Kosovo, Afghanistan en Washington. Ook Richard Hawley staat opnieuw op de heilige weide van Werchter. Drie jaar geleden leverde de Britse rootsrocker in The Barn een van de beste concerten van het festival.Parov Stelar, Courtney Barnett en Unknown Mortal Orchestra zijn de andere nieuwe namen.