De componist was een uitvinder van eclectische en vaak bizarre geluiden. Bekend is 'Messe pour le temps présent' uit 1967, een samenwerking met Michel Colombier, waarop ook het commerciële succes 'Psyché Rock' staat.

Moderne elektromuzikanten als Fatboy Slim, Saint Germain en Dimitri from Paris hebben 'Psyché Rock' geremixt.

Sommigen noemen Pierre Henry de 'grootvader van de techno', maar hijzelf sprak liever over de 'vader van de moderne muziek.'

'Pierre Henry maakt met Pierre Schaeffer en Stockhausen deel uit van de grote geluidspioniers van de 20ste eeuw die de manier van muziek maken hebben veranderd', zo stelde collega-componist Jean-Michel Jarre tegenover het Franse persbureau AFP. 'Voor Pierre Henry, net als voor Pierre Schaeffer, was muziek niet alleen muzieknoten maar ook geluiden zoals dat van een deur, de wind of de regen.' Henry inspireerde talrijke choreografen, zoals George Balanchin, Merce Cunningham of Maguy Marin.

Zijn meest vruchtbare samenwerking was echter met choreograaf Maurice Béjart, voor wie hij een 15-tal stukken schreef, waaronder 'Messe pour le temps présent'. Het ballet werd in 1967 opgevoerd op het festival van Avignon.

De componist was een uitvinder van eclectische en vaak bizarre geluiden. Bekend is 'Messe pour le temps présent' uit 1967, een samenwerking met Michel Colombier, waarop ook het commerciële succes 'Psyché Rock' staat. Moderne elektromuzikanten als Fatboy Slim, Saint Germain en Dimitri from Paris hebben 'Psyché Rock' geremixt. Sommigen noemen Pierre Henry de 'grootvader van de techno', maar hijzelf sprak liever over de 'vader van de moderne muziek.' 'Pierre Henry maakt met Pierre Schaeffer en Stockhausen deel uit van de grote geluidspioniers van de 20ste eeuw die de manier van muziek maken hebben veranderd', zo stelde collega-componist Jean-Michel Jarre tegenover het Franse persbureau AFP. 'Voor Pierre Henry, net als voor Pierre Schaeffer, was muziek niet alleen muzieknoten maar ook geluiden zoals dat van een deur, de wind of de regen.' Henry inspireerde talrijke choreografen, zoals George Balanchin, Merce Cunningham of Maguy Marin. Zijn meest vruchtbare samenwerking was echter met choreograaf Maurice Béjart, voor wie hij een 15-tal stukken schreef, waaronder 'Messe pour le temps présent'. Het ballet werd in 1967 opgevoerd op het festival van Avignon.