De jas van Starr verwisselde van eigenaar voor 73.000 euro, die van Harrison voor ruim 64.000 euro. De drummer en de gitarist van de legendarische popgroep droegen de jassen tijdens de opnames van 'Help' in de Alpen. Ze prijken ook op de cover van het gelijknamige album en behoren volgens het veilinghuis tot "de heilige graal van Beatles-verzamelaars".

Normaliter had ook een cape, een kostuum en enkele handgeschreven tekstvellen van Paul McCartney onder de hamer moeten gaan, maar Macca tekende verzet aan.

De jassen werden verkocht door Richard Lester, de intussen 82-jarige regisseur van de Beatles-films Help en A Hard Day's Night. Hij verkocht ook een piano uit de filmstudio in Twickenham waar 'Help' deels werd ingeblikt. De piano bracht 69.000 euro op.

De Fab Four gebruikten de piano om de song 'Help' te componeren terwijl ze aan het filmen waren. McCartney werkte er volgens Lester ook aan de classic Yesterday. "Hij speelde er zo vaak op dat ik ermee dreigde de piano van de set te halen als hij er niet mee zou stoppen."

De Beatles-veiling vond plaats op de 50ste verjaardag van de release van de hit "Can't Buy Me Love". (Belga)

De jas van Starr verwisselde van eigenaar voor 73.000 euro, die van Harrison voor ruim 64.000 euro. De drummer en de gitarist van de legendarische popgroep droegen de jassen tijdens de opnames van 'Help' in de Alpen. Ze prijken ook op de cover van het gelijknamige album en behoren volgens het veilinghuis tot "de heilige graal van Beatles-verzamelaars". Normaliter had ook een cape, een kostuum en enkele handgeschreven tekstvellen van Paul McCartney onder de hamer moeten gaan, maar Macca tekende verzet aan. De jassen werden verkocht door Richard Lester, de intussen 82-jarige regisseur van de Beatles-films Help en A Hard Day's Night. Hij verkocht ook een piano uit de filmstudio in Twickenham waar 'Help' deels werd ingeblikt. De piano bracht 69.000 euro op. De Fab Four gebruikten de piano om de song 'Help' te componeren terwijl ze aan het filmen waren. McCartney werkte er volgens Lester ook aan de classic Yesterday. "Hij speelde er zo vaak op dat ik ermee dreigde de piano van de set te halen als hij er niet mee zou stoppen." De Beatles-veiling vond plaats op de 50ste verjaardag van de release van de hit "Can't Buy Me Love". (Belga)