Vraag jij je soms wel eens af wat al die muzikanten eigenlijk de hele dag uitspoken? De Franse groep Phoenix, die twee jaar geleden volledig doorbrak met haar vierde album Wolfgang Amadeus Phoenix, werd twaalf maanden lang gevolgd door een cameraploeg.

Regisseur Antoine Wagner, die eerder al de videoclip van hitsingle Lisztomania voor zijn rekening nam, trad samen met Sorriano Francisco een jaar lang in de voetsporen van de band en legde alle avonturen vast op beeld. Resultaat is een 52 minuten durende documentaire From a Mess to the Masses, een titel die gekozen werd uit de tekst van Lisztomania.

Uit de trailer, die je hieronder kunt bekijken, blijken die 52 minuten gevuld te zijn met tal van livebeelden en achter de schermen-momenten. Wie Phoenix overigens al een keer live zag, weet dat de heren uit Versailles een flink pak kunnen rocken. Met de nodige Franse flair, uiteraard.

From a Mess to the Masses verschijnt nu donderdag dertien oktober op Arte. (TS)

Vraag jij je soms wel eens af wat al die muzikanten eigenlijk de hele dag uitspoken? De Franse groep Phoenix, die twee jaar geleden volledig doorbrak met haar vierde album Wolfgang Amadeus Phoenix, werd twaalf maanden lang gevolgd door een cameraploeg. Regisseur Antoine Wagner, die eerder al de videoclip van hitsingle Lisztomania voor zijn rekening nam, trad samen met Sorriano Francisco een jaar lang in de voetsporen van de band en legde alle avonturen vast op beeld. Resultaat is een 52 minuten durende documentaire From a Mess to the Masses, een titel die gekozen werd uit de tekst van Lisztomania. Uit de trailer, die je hieronder kunt bekijken, blijken die 52 minuten gevuld te zijn met tal van livebeelden en achter de schermen-momenten. Wie Phoenix overigens al een keer live zag, weet dat de heren uit Versailles een flink pak kunnen rocken. Met de nodige Franse flair, uiteraard.From a Mess to the Masses verschijnt nu donderdag dertien oktober op Arte. (TS)