'Ik ben officieel niet meer met pensioen', zei Phil Collins in een interview met Rolling Stone. 'The horse is out of the stable and I'm raring to go.'

De 64-jarige muzieklegende gaat opnieuw muziek opnemen, en denkt ook aan touren, al is dat laatste is geen prioriteit. Hij wil naar eigen zeggen eerst de reacties op zijn muzikale comeback afwachten en dan de knoop doorhakken. Op de vraag of er ook een reünie van Genesis aankomt? 'Laten we eerst beginnen met deze solo. Ik hou van die gasten, maar ik zou nu graag eerst even dit doen', aldus mister Collins.

In het gesprek met het Amerikaanse muziekblad maakte de zanger duidelijk dat zijn kinderen mee zijn beslissing beïnvloedden. 'Ze zijn nu tien en veertien jaar oud en willen zien wat hun vader deed om de kost te verdienen', zei hij onder meer.

De songwriter is van plan om eerst een studio in zijn huis in Miami te bouwen. Daarna kan hij zich weer fulltime met zijn grote passie bezighouden.

Collins trok vier jaar geleden de stekker uit. 'Ik denk niet dat iemand mij zal missen', zei hij toen. 'Als ik naar MTW Music Awards kijk, denk ik: Ik kan niet in zulke business meedraaien. Ik behoor niet tot deze wereld. Ik zal gelukkiger zijn, als ik mij er uitkieper.' Nu komt hij terug op die beslissing. (DB)

'Ik ben officieel niet meer met pensioen', zei Phil Collins in een interview met Rolling Stone. 'The horse is out of the stable and I'm raring to go.' De 64-jarige muzieklegende gaat opnieuw muziek opnemen, en denkt ook aan touren, al is dat laatste is geen prioriteit. Hij wil naar eigen zeggen eerst de reacties op zijn muzikale comeback afwachten en dan de knoop doorhakken. Op de vraag of er ook een reünie van Genesis aankomt? 'Laten we eerst beginnen met deze solo. Ik hou van die gasten, maar ik zou nu graag eerst even dit doen', aldus mister Collins.In het gesprek met het Amerikaanse muziekblad maakte de zanger duidelijk dat zijn kinderen mee zijn beslissing beïnvloedden. 'Ze zijn nu tien en veertien jaar oud en willen zien wat hun vader deed om de kost te verdienen', zei hij onder meer.De songwriter is van plan om eerst een studio in zijn huis in Miami te bouwen. Daarna kan hij zich weer fulltime met zijn grote passie bezighouden. Collins trok vier jaar geleden de stekker uit. 'Ik denk niet dat iemand mij zal missen', zei hij toen. 'Als ik naar MTW Music Awards kijk, denk ik: Ik kan niet in zulke business meedraaien. Ik behoor niet tot deze wereld. Ik zal gelukkiger zijn, als ik mij er uitkieper.' Nu komt hij terug op die beslissing. (DB)