'Onvoorziene omstandigheden', zo luidt de oorzaak waarom Pete Doherty zich niet aan de concertzaal The Ironworks Inverness in Schotland kon melden. Een dag eerder zegde hij om dezelfde reden een concert in Glasgow alsnog af .

De frontman van onder meer The Libertines en Babyshambles kwam in zijn carrière al meer in het nieuws door zijn drugsgelateerde activiteiten dan wegens zijn muzikale talenten. Hij cancelde aan de lopende band concerten op het laatste ogenblik, omdat hij niet meer in staat was.

Doherty belandde ook meermaals achter de tralies wegens drugsbezit. Zijn woelige relatie met het Britse topmodel Kate Moss, enkele jaren geleden, kon hem ook niet op het rechte pad brengen. Afgelopen zomer werd hij nog uit een Thaise afkickkliniek gezet.

Doherty is naast begenadigd zanger ook dichter en schrijver. (DB)

'Onvoorziene omstandigheden', zo luidt de oorzaak waarom Pete Doherty zich niet aan de concertzaal The Ironworks Inverness in Schotland kon melden. Een dag eerder zegde hij om dezelfde reden een concert in Glasgow alsnog af . De frontman van onder meer The Libertines en Babyshambles kwam in zijn carrière al meer in het nieuws door zijn drugsgelateerde activiteiten dan wegens zijn muzikale talenten. Hij cancelde aan de lopende band concerten op het laatste ogenblik, omdat hij niet meer in staat was.Doherty belandde ook meermaals achter de tralies wegens drugsbezit. Zijn woelige relatie met het Britse topmodel Kate Moss, enkele jaren geleden, kon hem ook niet op het rechte pad brengen. Afgelopen zomer werd hij nog uit een Thaise afkickkliniek gezet. Doherty is naast begenadigd zanger ook dichter en schrijver. (DB)