Een gigantische platenbak? Een vormeloze platenzak? Jason Leach zag het probleem ook en hij kwam met een oplossing voor de dag. Zijn bedrijf, And Vinyly genaamd, biedt de mogelijkheid aan om je as of die van een geliefde in vinyl te persen.

De budgetformule kost 3000 pond en daarvoor krijg je dertig exemplaren, waarin telkens wat as verwerkt zit. Als je dat wil, kan je een geluidsfragment van maximaal vierentwintig minuten (twaalf per zijde) laten opnemen. Een muzieknummer, je wilsbeschikking of gelijk welke boodschap je nog in petto hebt, worden toegelaten.

Wie ook een mooie hoes wil, kan voor 3500 pond extra een uniek ontwerp van James Hague krijgen. En waarom ook niet? Gelijk hoe je begraven wil worden, kost het een klein fortuin. Dit alternatief is zeker niet prijziger en origineel is het hoe dan ook. Testamenteren maar! (TVL)

Een gigantische platenbak? Een vormeloze platenzak? Jason Leach zag het probleem ook en hij kwam met een oplossing voor de dag. Zijn bedrijf, And Vinyly genaamd, biedt de mogelijkheid aan om je as of die van een geliefde in vinyl te persen. De budgetformule kost 3000 pond en daarvoor krijg je dertig exemplaren, waarin telkens wat as verwerkt zit. Als je dat wil, kan je een geluidsfragment van maximaal vierentwintig minuten (twaalf per zijde) laten opnemen. Een muzieknummer, je wilsbeschikking of gelijk welke boodschap je nog in petto hebt, worden toegelaten. Wie ook een mooie hoes wil, kan voor 3500 pond extra een uniek ontwerp van James Hague krijgen. En waarom ook niet? Gelijk hoe je begraven wil worden, kost het een klein fortuin. Dit alternatief is zeker niet prijziger en origineel is het hoe dan ook. Testamenteren maar! (TVL)