De alternatieve Amerikaanse rockband Pixies zal zijn komende tournee afwerken met bassiste Paz Lenchantin, zo heeft de band op zijn website bekendgemaakt. Lenchantin speelde eerder al bij A Perfect Circle, The Entrance Band en Zwan (de ex-groep van Smashing Pumpkins-frontman Billy Corgan).

Bij Pixies vervangt ze nu Kim Shattuck, die ruim een week geleden bekendmaakte dat ze niet langer deel uitmaakt van de band. Shattuck was zelf ook maar enkele maanden lid van de rockgroep, na het vertrek van stichtend Pixies-lid Kim Deal.

Lenchantin zal de vaste bassiste van Pixies zijn tijdens de komende tournee door Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa. Die tournee wordt op 15 januari 2014 op gang geschoten in het Canadese Toronto en zal de groep op 5 juli ook naar het Belgische festival Rock Werchter voeren.

De rockgroep Pixies bracht vooral in de tweede helft van de jaren tachtig enkele intussen klassiek geworden platen uit, zoals "Surfer Rosa" en "Doolittle". Begin de jaren negentig viel de band uit elkaar, maar in 2004 volgde er een reünie. (Belga)

De alternatieve Amerikaanse rockband Pixies zal zijn komende tournee afwerken met bassiste Paz Lenchantin, zo heeft de band op zijn website bekendgemaakt. Lenchantin speelde eerder al bij A Perfect Circle, The Entrance Band en Zwan (de ex-groep van Smashing Pumpkins-frontman Billy Corgan).Bij Pixies vervangt ze nu Kim Shattuck, die ruim een week geleden bekendmaakte dat ze niet langer deel uitmaakt van de band. Shattuck was zelf ook maar enkele maanden lid van de rockgroep, na het vertrek van stichtend Pixies-lid Kim Deal. Lenchantin zal de vaste bassiste van Pixies zijn tijdens de komende tournee door Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa. Die tournee wordt op 15 januari 2014 op gang geschoten in het Canadese Toronto en zal de groep op 5 juli ook naar het Belgische festival Rock Werchter voeren. De rockgroep Pixies bracht vooral in de tweede helft van de jaren tachtig enkele intussen klassiek geworden platen uit, zoals "Surfer Rosa" en "Doolittle". Begin de jaren negentig viel de band uit elkaar, maar in 2004 volgde er een reünie. (Belga)