Paul Weller, ooit de voorman van The Jam en The Style Council en ondertussen al enige decennia legendarisch onder eigen naam, zal aanstaande zaterdag, 20 april, in de platenzaak optreden vanaf 20 uur 's avonds, zo meldt het muziekblad NME op zijn site. Hij laat zich voor de gelegenheid begeleiden door Pete O'Hanlon en Josh McClorey, bassist en gitarist van de Ierse Strypes. Jay Sharrock, van de groep van Schaduwpop Miles Kane, neemt plaats achter de drums. De polsbandjes die toegang geven tot het unieke concert, werden uitgedeeld in dezelfde winkel, een filiaal van het legendarische Rough Trade dat ruim vijf jaar geleden geopend werd in Brick Lane.

Record Store Day, ieder jaar op de derde zaterdag van april, is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een wereldwijde viering van de platenwinkels, met veel exclusieve vinylreleases. Weller brengt ook een single uit met twee nieuwe nummers, Flame-Out en The Olde Original. (KJ)

Paul Weller, ooit de voorman van The Jam en The Style Council en ondertussen al enige decennia legendarisch onder eigen naam, zal aanstaande zaterdag, 20 april, in de platenzaak optreden vanaf 20 uur 's avonds, zo meldt het muziekblad NME op zijn site. Hij laat zich voor de gelegenheid begeleiden door Pete O'Hanlon en Josh McClorey, bassist en gitarist van de Ierse Strypes. Jay Sharrock, van de groep van Schaduwpop Miles Kane, neemt plaats achter de drums. De polsbandjes die toegang geven tot het unieke concert, werden uitgedeeld in dezelfde winkel, een filiaal van het legendarische Rough Trade dat ruim vijf jaar geleden geopend werd in Brick Lane. Record Store Day, ieder jaar op de derde zaterdag van april, is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een wereldwijde viering van de platenwinkels, met veel exclusieve vinylreleases. Weller brengt ook een single uit met twee nieuwe nummers, Flame-Out en The Olde Original. (KJ)