'Ik heb mij altijd afgevraagd hoe het zou voelen om het punt te bereiken waarop ik zou overwegen om mijn livecarrière tot een natuurlijk einde te brengen. Nu weet ik het: het voelt een beetje ongemakkelijk, een beetje opwindend en als een soort opluchting.' Zo begint zanger Paul Simon de Facebookboodschap waarmee hij aankondigt te stoppen met optreden.

De singer-songwriter heeft het naar eigen zeggen lastig met de lange periodes dat hij van huis is. Ook het overlijden van Vincent N'guini, de leadgitarist van zijn band, in december speelde mee in zijn beslissing .

Simon, al meer dan vijf decennia actief, doet wel nog een afscheidstournee. Die brengt hem ook nog één keer naar ons land, op 5 juli speelt hij in het Sportpaleis. Wanneer de verkoop begint, is nog niet bekend. Na die tour wil hij enkel nog heel af en toe optreden, 'liefst in akoestisch perfecte zalen' en met shows waarvan hij de opbrengst wil wegschenken aan ecologische doelen.

Simon speelde in 2016 nog in ons land. Onze man gaf toen vier sterren aan het concert en schreef dat de zanger 'blijk gaf van vitaliteit en speelplezier'. Herlees zijn recensie hier.

A message from Paul – February 5, 2018 I've often wondered what it would feel like to reach the point where I'd...

Geplaatst door Paul Simon op maandag 5 februari 2018
'Ik heb mij altijd afgevraagd hoe het zou voelen om het punt te bereiken waarop ik zou overwegen om mijn livecarrière tot een natuurlijk einde te brengen. Nu weet ik het: het voelt een beetje ongemakkelijk, een beetje opwindend en als een soort opluchting.' Zo begint zanger Paul Simon de Facebookboodschap waarmee hij aankondigt te stoppen met optreden. De singer-songwriter heeft het naar eigen zeggen lastig met de lange periodes dat hij van huis is. Ook het overlijden van Vincent N'guini, de leadgitarist van zijn band, in december speelde mee in zijn beslissing .Simon, al meer dan vijf decennia actief, doet wel nog een afscheidstournee. Die brengt hem ook nog één keer naar ons land, op 5 juli speelt hij in het Sportpaleis. Wanneer de verkoop begint, is nog niet bekend. Na die tour wil hij enkel nog heel af en toe optreden, 'liefst in akoestisch perfecte zalen' en met shows waarvan hij de opbrengst wil wegschenken aan ecologische doelen. Simon speelde in 2016 nog in ons land. Onze man gaf toen vier sterren aan het concert en schreef dat de zanger 'blijk gaf van vitaliteit en speelplezier'. Herlees zijn recensie hier.