Patty Andrews, de jongste van de zingende Andrews Sisters, is overleden. Volgens haar woordvoerder overleed ze in haar huis nabij Los Angeles. In februari zou ze 95 jaar geworden zijn.

The Andrews Sisters kenden hun glorieperiode in de jaren 30 en 40. Het zingende trio verwierf wereldfaam met hits als 'Rum and Coca-Cola' en 'Boogie Woogie Bugle Boy'. Vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog was de groep een bejubeld Amerikaans instituut. Ze waren de meest gehoorde radiostemmen in de VS en een bron van troost voor de Amerikaanse soldaten te velde in Europa

The Andrew Sisters verkochten bijna 100 miljoen platen en scoorden 19 gouden platen. Daarnaast traden ze op in tientallen films en in de radioshows van Bing Crosby en Glenn Miller. Begin jaren 50 viel de groep uiteen, wegens onenigheden tussen de zussen. Na de herstart in 1956 bleef het overdonderende succes uit.

In 1974 stonden de zingende zussen nog één keer samen op de bühne in de Broadway musical 'Over Here'. LaVerne, de oudste zus, overleed op 55-jarige leeftijd aan kanker in 1967. Maxine stierf in 1995 aan een hartinfarct. Zij werd 79. (belga/DB)

Patty Andrews, de jongste van de zingende Andrews Sisters, is overleden. Volgens haar woordvoerder overleed ze in haar huis nabij Los Angeles. In februari zou ze 95 jaar geworden zijn. The Andrews Sisters kenden hun glorieperiode in de jaren 30 en 40. Het zingende trio verwierf wereldfaam met hits als 'Rum and Coca-Cola' en 'Boogie Woogie Bugle Boy'. Vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog was de groep een bejubeld Amerikaans instituut. Ze waren de meest gehoorde radiostemmen in de VS en een bron van troost voor de Amerikaanse soldaten te velde in Europa The Andrew Sisters verkochten bijna 100 miljoen platen en scoorden 19 gouden platen. Daarnaast traden ze op in tientallen films en in de radioshows van Bing Crosby en Glenn Miller. Begin jaren 50 viel de groep uiteen, wegens onenigheden tussen de zussen. Na de herstart in 1956 bleef het overdonderende succes uit. In 1974 stonden de zingende zussen nog één keer samen op de bühne in de Broadway musical 'Over Here'. LaVerne, de oudste zus, overleed op 55-jarige leeftijd aan kanker in 1967. Maxine stierf in 1995 aan een hartinfarct. Zij werd 79. (belga/DB)