De groep zag in 1980 het levenslicht en was middels albums als "Bummed" en "Pills 'n' Thrills and Bellyaches" tegen het eind van dat decennium hét uithangbord van de toenmalige Manchester rockscene.

De originele bandleden hielden het tot 1993 bij elkaar uit. In 1999 kwam er een halve reünie van de originele line-up, maar twee jaar later was het liedje weer voorbij. Bassist Paul Ryder zwoer toen dat hij nooit meer met zijn broer Shaun Ryder, de zanger, zou optreden. Paul hield zich aan zijn woord, want bij de volgende (halve) reünie, in 2004, was hij de grote afwezige.

De laatste tijd waren Shaun Ryder en zijn manager druk in de weer om de originele line-up weer bij elkaar te brengen. Deze keer met succes. Het wordt de eerste keer sinds 1992 dat alle originele leden samen spelen. (Belga/DB)

De groep zag in 1980 het levenslicht en was middels albums als "Bummed" en "Pills 'n' Thrills and Bellyaches" tegen het eind van dat decennium hét uithangbord van de toenmalige Manchester rockscene. De originele bandleden hielden het tot 1993 bij elkaar uit. In 1999 kwam er een halve reünie van de originele line-up, maar twee jaar later was het liedje weer voorbij. Bassist Paul Ryder zwoer toen dat hij nooit meer met zijn broer Shaun Ryder, de zanger, zou optreden. Paul hield zich aan zijn woord, want bij de volgende (halve) reünie, in 2004, was hij de grote afwezige. De laatste tijd waren Shaun Ryder en zijn manager druk in de weer om de originele line-up weer bij elkaar te brengen. Deze keer met succes. Het wordt de eerste keer sinds 1992 dat alle originele leden samen spelen. (Belga/DB)