Voor het eerst sinds Live Entertainment de organisatie in handen nam in 2008 zijn de concerten betalend. Voor de twee avondconcerten samen werden tot dusver in totaal circa 15.000 tickets verkocht en voor 'Marktrock for Kids' al 6.000. Henk Vermeulen van Live Entertainment hoopt in totaal zo'n 20.000 tickets te zullen verkopen voor het eigenlijke festival en 7.500 voor 'Marktrock for Kids'.

De organisatie kende dit jaar heel wat problemen. Er was vooreerst de overeenkomst die Live Entertainment had afgesloten met Alken-Maes. Na fel protest van vzw Oude Markt, die de horeca op dit plein groepeert, moesten de organisatoren terug samenwerken met AB InBev. Kort na de aankondiging dat K3 zou optreden tijdens 'Marktrock for Kids' moest ook dit geannuleerd worden wegens het akkoord tussen het managementbureau Studio 100 met de organisatoren van Suikerrock dat de meidengroep niet binnen een straal van 30 km zouden optreden. Studio 100 verving K3 door Samson & Gert en kon na afloop van Suikerrock K3 toch nog naar Leuven loodsen voor een kort gastoptreden.

Voor het eerst sinds Live Entertainment de organisatie in handen nam in 2008 zijn de concerten betalend. Voor de twee avondconcerten samen werden tot dusver in totaal circa 15.000 tickets verkocht en voor 'Marktrock for Kids' al 6.000. Henk Vermeulen van Live Entertainment hoopt in totaal zo'n 20.000 tickets te zullen verkopen voor het eigenlijke festival en 7.500 voor 'Marktrock for Kids'. De organisatie kende dit jaar heel wat problemen. Er was vooreerst de overeenkomst die Live Entertainment had afgesloten met Alken-Maes. Na fel protest van vzw Oude Markt, die de horeca op dit plein groepeert, moesten de organisatoren terug samenwerken met AB InBev. Kort na de aankondiging dat K3 zou optreden tijdens 'Marktrock for Kids' moest ook dit geannuleerd worden wegens het akkoord tussen het managementbureau Studio 100 met de organisatoren van Suikerrock dat de meidengroep niet binnen een straal van 30 km zouden optreden. Studio 100 verving K3 door Samson & Gert en kon na afloop van Suikerrock K3 toch nog naar Leuven loodsen voor een kort gastoptreden.