Het is lange tijd stil geweest rond U2. Tot vorige maand, toen de Ierse band nieuwe nummers aankondigde. De eerste single is een feit: 'Ordinary Love', speciaal geschreven voor de soundtrack van de biopic over Nelson Mandela, werd meteen geperst op vinyl naar aanleiding van Record Store Day Black Friday dat op 29 november plaatsvindt.

'Het was de snelste 'ja' die ik ooit heb gekregen', zei regisseur Harvey Weinstein nadat hij Bono polste over mogelijke interesse om een nummer te leveren voor zijn Mandela-film. 'De band zag enkele cuts van de montage en ging meteen ijverig aan de slag om een track te brengen dat een waarheidsgetrouw beeld geeft van Mandela. Ze hebben voortreffelijk werk geleverd.'

'Ordinary Love' zal verschijnen op het nieuwe album dat qua sound terugkeert naar 'de oude U2, maar met de maturiteit van het laatste decennium', aldus bassist Adam Clayton. Streefdatum is april 2014. (DB)

Het is lange tijd stil geweest rond U2. Tot vorige maand, toen de Ierse band nieuwe nummers aankondigde. De eerste single is een feit: 'Ordinary Love', speciaal geschreven voor de soundtrack van de biopic over Nelson Mandela, werd meteen geperst op vinyl naar aanleiding van Record Store Day Black Friday dat op 29 november plaatsvindt. 'Het was de snelste 'ja' die ik ooit heb gekregen', zei regisseur Harvey Weinstein nadat hij Bono polste over mogelijke interesse om een nummer te leveren voor zijn Mandela-film. 'De band zag enkele cuts van de montage en ging meteen ijverig aan de slag om een track te brengen dat een waarheidsgetrouw beeld geeft van Mandela. Ze hebben voortreffelijk werk geleverd.''Ordinary Love' zal verschijnen op het nieuwe album dat qua sound terugkeert naar 'de oude U2, maar met de maturiteit van het laatste decennium', aldus bassist Adam Clayton. Streefdatum is april 2014. (DB)