De nieuwe plaat van bluesrockduo The Black Keys is klaar. "Zo snel speelden we nog nooit", vertelt zanger-gitarist Dan Auerbach aan het Amerikaanse muziekmagazine Spin. "Het nieuwe album klinkt niet zoals Brothers. Dat vrije soul gevoel is weg en het tempo ligt veel hoger."

Voor de productie deed de band opnieuw beroep op Brian Burton ofwel Danger Mouse. "Hij begrijpt alle verschillende soorten muziek waar wij van houden", gaat Auerbach verder. "Hij heeft geweldige ideeën over melodieën en de structuur van de nummers. Bij hem draait het allemaal om het liedje."

Behalve dat het openingsnummer 'Lonely Boy' heet en erg rauw klinkt, is er nog niet veel bekend over het album. Een precieze releasedatum is er nog niet, maar de band mikt op eind dit jaar.

(TS)

De nieuwe plaat van bluesrockduo The Black Keys is klaar. "Zo snel speelden we nog nooit", vertelt zanger-gitarist Dan Auerbach aan het Amerikaanse muziekmagazine Spin. "Het nieuwe album klinkt niet zoals Brothers. Dat vrije soul gevoel is weg en het tempo ligt veel hoger." Voor de productie deed de band opnieuw beroep op Brian Burton ofwel Danger Mouse. "Hij begrijpt alle verschillende soorten muziek waar wij van houden", gaat Auerbach verder. "Hij heeft geweldige ideeën over melodieën en de structuur van de nummers. Bij hem draait het allemaal om het liedje." Behalve dat het openingsnummer 'Lonely Boy' heet en erg rauw klinkt, is er nog niet veel bekend over het album. Een precieze releasedatum is er nog niet, maar de band mikt op eind dit jaar. (TS)