Sommige bezoekers van Jazz Middelheim 2015 vonden het wat theatraal, maar wij hielden het niet droog tijdens het concert van pianist Jason Moran, gitarist Bill Frisell en vocaliste Alicia Hall-Moran. Op een fraaie zondag putte Moran uit de gospeltraditie, en zijn klassiek geschoolde echtgenote maakte er een hoogmis van burgerrechten en communitygevoel van.

De toon was luchtiger bij Sonny Rollins in 1973, die zijn oude maat René Thomas een gelukkige verjaardag kwam wensen. Een prachtig tijdsdocument, twee jaar voor de dood van de Luikse gitaarmeester.

En we sluiten deze aflevering af met de finesse van pianist Fred Hersch. Hij was in trio al in Park Den Brandt in 2003, en haalde er in 2005 twee extra blazers bij. Die band leverde een van de mooiste albums van het eerste decennium van de eeuw af (Live at the Bimhuis), en tekende voor een hoogtepunt in de geschiedenis van Middelheim.

Wat heeft Jason Moran met Jan Fabre? En waarom was Hersch zo belangrijk voor Toots Thielemans? U hoort het zondagavond tussen acht en elf.

Jazz Middelheim met Bart Cornand: deze zomer elke zondag van 20u tot 23u op Klara. Nadien te herbeluisteren op Klara.be.

Sommige bezoekers van Jazz Middelheim 2015 vonden het wat theatraal, maar wij hielden het niet droog tijdens het concert van pianist Jason Moran, gitarist Bill Frisell en vocaliste Alicia Hall-Moran. Op een fraaie zondag putte Moran uit de gospeltraditie, en zijn klassiek geschoolde echtgenote maakte er een hoogmis van burgerrechten en communitygevoel van. De toon was luchtiger bij Sonny Rollins in 1973, die zijn oude maat René Thomas een gelukkige verjaardag kwam wensen. Een prachtig tijdsdocument, twee jaar voor de dood van de Luikse gitaarmeester. En we sluiten deze aflevering af met de finesse van pianist Fred Hersch. Hij was in trio al in Park Den Brandt in 2003, en haalde er in 2005 twee extra blazers bij. Die band leverde een van de mooiste albums van het eerste decennium van de eeuw af (Live at the Bimhuis), en tekende voor een hoogtepunt in de geschiedenis van Middelheim. Wat heeft Jason Moran met Jan Fabre? En waarom was Hersch zo belangrijk voor Toots Thielemans? U hoort het zondagavond tussen acht en elf.