LES FILLES DE ILLIGHADAD

Tinariwen, Bombino, Amarham: vrouwen spelen dan wel een belangrijke rol in de Toearegcultuur, de woestijnblues lijkt een mannenzaak. Les Filles de Illighadad vormen de uitzondering op de regel: twee dames uit Niger die met weinig meer dan bedwelmende samenzang en een akoestische gitaar zand tussen uw tenen toveren.

NIDIA MINAJ

Geen paniek: deze Portugese beatbrouwster is niet verwant aan de r&b-barbie Nicki Minaj. De jonge producer uit de stal van het Lissabonse label Principe jongleert met ghettofunk, kuduro, grime en Afro-Braziliaanse invloeden. Wegue wegue!

HAUSCHKA

Pianovirtuoos Volker 'Hauschka' Bertelmann presenteert zijn binnenkort te verschijnen album What If. Behalve zijn eigen geprepareerde piano haalt de Duitser er nog twee pianola's bij, geautomatiseerde exemplaren die u kent uit de begingeneriek van Westworld.

BRDCST

Van 5 tot 9/4 in de AB. Alle info: brdcst.be

Tinariwen, Bombino, Amarham: vrouwen spelen dan wel een belangrijke rol in de Toearegcultuur, de woestijnblues lijkt een mannenzaak. Les Filles de Illighadad vormen de uitzondering op de regel: twee dames uit Niger die met weinig meer dan bedwelmende samenzang en een akoestische gitaar zand tussen uw tenen toveren.Geen paniek: deze Portugese beatbrouwster is niet verwant aan de r&b-barbie Nicki Minaj. De jonge producer uit de stal van het Lissabonse label Principe jongleert met ghettofunk, kuduro, grime en Afro-Braziliaanse invloeden. Wegue wegue!Pianovirtuoos Volker 'Hauschka' Bertelmann presenteert zijn binnenkort te verschijnen album What If. Behalve zijn eigen geprepareerde piano haalt de Duitser er nog twee pianola's bij, geautomatiseerde exemplaren die u kent uit de begingeneriek van Westworld.