Rock werchter heeft een dag voor de start van de officiële ticketverkoop opnieuw een grote naam toegevoegd aan de affiche: Placebo. De Londense band mag op Dag 1 aantreden.

Placebo werd gevormd begin jaren '90, en bestaat uit leadzanger en gitarist Brian Molko, guitarist Stefan Olsdal en drummer Steve Forrest. Haar androgyne imago en angst-gedreven glam rockmuziek zijn de uithangsborden van de band.

De voorlopige line-up

Donderdag 3 juli: Skrillex, Placebo, Metallica
Vrijdag 4 juli: Major Lazer, Arctic Monkeys
Zaterdag 5 juli: Triggerfinger, Pixies
Zondag 6 juli: Franz Ferdinand

De kassa van Rock Werchter wordt op 7 december om 14 uur officieel geopend: een dagticket kost 83. Dat is 3 euro meer dan vorig jaar. Voor een combiticket moet je 205 euro neertellen. Een stijging van 5 euro. Daar zitten, net als bij de combitickets, nog geen campingticket en servicekosten bij. (DB)

Rock werchter heeft een dag voor de start van de officiële ticketverkoop opnieuw een grote naam toegevoegd aan de affiche: Placebo. De Londense band mag op Dag 1 aantreden.Placebo werd gevormd begin jaren '90, en bestaat uit leadzanger en gitarist Brian Molko, guitarist Stefan Olsdal en drummer Steve Forrest. Haar androgyne imago en angst-gedreven glam rockmuziek zijn de uithangsborden van de band.De voorlopige line-up Donderdag 3 juli: Skrillex, Placebo, Metallica Vrijdag 4 juli: Major Lazer, Arctic Monkeys Zaterdag 5 juli: Triggerfinger, Pixies Zondag 6 juli: Franz Ferdinand De kassa van Rock Werchter wordt op 7 december om 14 uur officieel geopend: een dagticket kost 83. Dat is 3 euro meer dan vorig jaar. Voor een combiticket moet je 205 euro neertellen. Een stijging van 5 euro. Daar zitten, net als bij de combitickets, nog geen campingticket en servicekosten bij. (DB)