De voormalige dj en producer Mark Kamins is in het Mexicaanse Guadalajara op 57-jarige leeftijd overleden. Hij had al een tijdje te kampen met hartklachten.

Kamins staat vooral geboekstaafd als de man die in 1982 de carrière van queen of pop Madonna lanceerde door met een demo van de jonge, nog onbekende zangeres aan te kloppen bij Sire Records. Labelbaas Seymour Stein aarzelde geen seconde, contacteerde de superster in spe en schotelde haar haar allereerste platencontract voor. Wat volgde is muziekgeschiedenis.

Kamins, die zijn brood verdiende als dj in het New Yorkse clubmilieu, produceerde ook Madonna's debuutsingle Everybody.

'Als hij er niet was geweest, had ik misschien nooit een zangcarrière gehad', zei Madonna in een korte reactie op Kamins' dood. 'Hij was de eerste dj die mijn demo's speelde nog vóór ik een platencontract had. Hij was de eerste die in mij geloofde.' De twee hadden nog een kortstondige relatie voor de grote doorbraak van Madge.

Kamins werkte later voor Karen Finley, David Byrne, The Beastie Boys en Sinead O'Connor. (DB)

De voormalige dj en producer Mark Kamins is in het Mexicaanse Guadalajara op 57-jarige leeftijd overleden. Hij had al een tijdje te kampen met hartklachten.Kamins staat vooral geboekstaafd als de man die in 1982 de carrière van queen of pop Madonna lanceerde door met een demo van de jonge, nog onbekende zangeres aan te kloppen bij Sire Records. Labelbaas Seymour Stein aarzelde geen seconde, contacteerde de superster in spe en schotelde haar haar allereerste platencontract voor. Wat volgde is muziekgeschiedenis. Kamins, die zijn brood verdiende als dj in het New Yorkse clubmilieu, produceerde ook Madonna's debuutsingle Everybody. 'Als hij er niet was geweest, had ik misschien nooit een zangcarrière gehad', zei Madonna in een korte reactie op Kamins' dood. 'Hij was de eerste dj die mijn demo's speelde nog vóór ik een platencontract had. Hij was de eerste die in mij geloofde.' De twee hadden nog een kortstondige relatie voor de grote doorbraak van Madge.Kamins werkte later voor Karen Finley, David Byrne, The Beastie Boys en Sinead O'Connor. (DB)