Wat al enkele dagen de ronde deed, wordt nu ook officieel bevestigd door de organisatie: Metallica komt naar Werchter. Het is meteen de eerste naam op het programma.

Metallica, een van de succesvolste metalbanden ooit, is momenteel te zien in de 3D-concertfilm 'Through The Never' en zal een groot stuk van 2014 wijden aan de opvolger van 'Death Magnetic' (2008). Tussen de werkzaamheden door trekken de heren de wereld rond, met een halte in Werchter. Onder meer omdat het 20 jaar geleden is dat Metallica hier voor het eerst - en als eerste metalband - speelde.

Voor hun inmiddels zevende concert krijgen de fans het voor het zeggen. Iedere ticketkoper krijgt de vraag om zijn/haar favoriete nummers door te geven. Dat betekent kiezen uit tien albums, vier live-platen en bijna 40 singles.

Rock Werchter 2014 vindt plaats van donderdag 3 juli tot en met zondag 6 juli op drie podia: Main Stage, KluB C en The Barn. Meer namen volgen snel. De ticketverkoop start op zaterdag 7 december om 14u. (DB)

Wat al enkele dagen de ronde deed, wordt nu ook officieel bevestigd door de organisatie: Metallica komt naar Werchter. Het is meteen de eerste naam op het programma.Metallica, een van de succesvolste metalbanden ooit, is momenteel te zien in de 3D-concertfilm 'Through The Never' en zal een groot stuk van 2014 wijden aan de opvolger van 'Death Magnetic' (2008). Tussen de werkzaamheden door trekken de heren de wereld rond, met een halte in Werchter. Onder meer omdat het 20 jaar geleden is dat Metallica hier voor het eerst - en als eerste metalband - speelde. Voor hun inmiddels zevende concert krijgen de fans het voor het zeggen. Iedere ticketkoper krijgt de vraag om zijn/haar favoriete nummers door te geven. Dat betekent kiezen uit tien albums, vier live-platen en bijna 40 singles. Rock Werchter 2014 vindt plaats van donderdag 3 juli tot en met zondag 6 juli op drie podia: Main Stage, KluB C en The Barn. Meer namen volgen snel. De ticketverkoop start op zaterdag 7 december om 14u. (DB)