Het concept is al langer in gebruik voor fuiven en feestjes in de regio van Kortrijk waar ze met een harde kern amokmakers kampen. Nu wordt het systeem ook toegepast op een festival, een primeur in Vlaanderen, en moet de veiligheid van de andere bezoekers in de Safe Party Zone garanderen.

Het systeem respecteert volgens de initiatiefnemers ook het recht op privacy. "Er zijn geen privégegevens zichtbaar. Criminele feiten die bekend zijn bij het parket zijn voor ons dus niet zichtbaar", verzekert Vandenberghe, fuifcoach van stad Kortrijk. "Wij willen jongeren de kans geven veilig te feesten, wij organiseren geen klopjacht op criminelen."

Pieter Devriese

Het concept is al langer in gebruik voor fuiven en feestjes in de regio van Kortrijk waar ze met een harde kern amokmakers kampen. Nu wordt het systeem ook toegepast op een festival, een primeur in Vlaanderen, en moet de veiligheid van de andere bezoekers in de Safe Party Zone garanderen. Het systeem respecteert volgens de initiatiefnemers ook het recht op privacy. "Er zijn geen privégegevens zichtbaar. Criminele feiten die bekend zijn bij het parket zijn voor ons dus niet zichtbaar", verzekert Vandenberghe, fuifcoach van stad Kortrijk. "Wij willen jongeren de kans geven veilig te feesten, wij organiseren geen klopjacht op criminelen." Pieter Devriese