De Handelsbeurs in Gent is opnieuw het decor voor Kraakpand. Een combinatie van oud en jong verwent het publiek dat op neusafstand van de artiesten zit. Een intieme clubsetting waarbij je van de ene sfeer in de andere rolt.

De Gentse groep Yuko is een van de grotere namen die avond. De band zit ondertussen al aan zijn derde album. 'Long Sleeves Cause Accidents' verwijst naar de waarschuwing die vrouwen kregen wanneer ze hun man gingen vervangen in de fabriek tijdens de Tweede Wereldoorlog. Die theorie -mouwen opstropen en aan de slag gaan- trekt bezieler Kristof Deneijs door naar zijn muziek. Op het album denkt hij de ultieme 'Yuko-sound' (pop-deuntjes met barok-invloeden) vast te hebben. Naast frontman Kristof Deneijs bestaat de groep uit drumster Karen Willems (Zita Swoon), gitarist Jasper Maekelberg (Mintzkov) en bassist Thomas Mortier (Ministers van de Noordzee).

Beluister het openingsnummer 'Dive!' van het nieuwe album.

Elke editie van Kraakpand bevat een knipoog naar Bach. Deze keer is het de beurt aan pianist Guy Van Nueten. De 49-jarige Bach-fan laat je wegdromen bij zijn pianopartijen. Momenteel heeft bracht hij met 'Merg' en 'Pacman' twee soloalbums uit, maar daarvoor maakte hij deel uit van onder andere Deus, Zita Swoon en Daan.

Hier is hij aan het werk tijdens een vorige editie van Kraakpand.

Lydmor is de enige buitenlandse act. De Deense schone werkte zich in het Belgische vizier door haar veel geprezen gastrol op de nieuwe plaat van Arsenal. Haar eerste CD 'A Pile Of Empty Tapes' was een groot succes in Denemarken. Haar stijl is varieert tussen mijmerende pianomuziek en wat stevigere electro pop. Fans vergelijken haar nu al met grote Scandinavische sterren als Karin Dreijer Andersson.

Geniet van haar samenwerking met Arsenal.

De vierde deelnemer aan de huidige Kraakpand-editie is Skordatura Punkjazz Ensemble. Het kwartet bestaat uit Thomas Vanhauwaert (keys), Sebastiaan Vekeman (drums), Joshua Dellaert (bas) en Jakob Haghebaert (gitaar). Acht jaar na de start van de groep in 2005 won de het viertal de Citadelicprijs Muziekmozaïek 2013. Een jaar later mochten ze daar het jazzconcours Comblain-la-tour 2014 aan toevoegen. Met hun snelle tempowisselingen en flitsende melodieën houden ze het voor elkaar spannend. Hun genre is ergens te plaatsen tussen mathrock en punkjazz.

Een voorsmaakje van wat je zoal kan verwachten.

De nieuwe editie van Kraakpand vindt plaats in de Gentse Handelsbeurs op 11 oktober.

Deuren gaan open om 21u30, de show begint om 22u.

Tickets kosten 12 euro en zijn hier verkrijgbaar.

Mocht je deze editie niet kunnen? Niet getreurd, de volgende Kraakpand (9.2) zal doorgaan op 28 november met onder andere Scarlett O'Hanna en Lies Steppe.

(WH)

De Handelsbeurs in Gent is opnieuw het decor voor Kraakpand. Een combinatie van oud en jong verwent het publiek dat op neusafstand van de artiesten zit. Een intieme clubsetting waarbij je van de ene sfeer in de andere rolt.De Gentse groep Yuko is een van de grotere namen die avond. De band zit ondertussen al aan zijn derde album. 'Long Sleeves Cause Accidents' verwijst naar de waarschuwing die vrouwen kregen wanneer ze hun man gingen vervangen in de fabriek tijdens de Tweede Wereldoorlog. Die theorie -mouwen opstropen en aan de slag gaan- trekt bezieler Kristof Deneijs door naar zijn muziek. Op het album denkt hij de ultieme 'Yuko-sound' (pop-deuntjes met barok-invloeden) vast te hebben. Naast frontman Kristof Deneijs bestaat de groep uit drumster Karen Willems (Zita Swoon), gitarist Jasper Maekelberg (Mintzkov) en bassist Thomas Mortier (Ministers van de Noordzee).Beluister het openingsnummer 'Dive!' van het nieuwe album.Elke editie van Kraakpand bevat een knipoog naar Bach. Deze keer is het de beurt aan pianist Guy Van Nueten. De 49-jarige Bach-fan laat je wegdromen bij zijn pianopartijen. Momenteel heeft bracht hij met 'Merg' en 'Pacman' twee soloalbums uit, maar daarvoor maakte hij deel uit van onder andere Deus, Zita Swoon en Daan.Hier is hij aan het werk tijdens een vorige editie van Kraakpand.Lydmor is de enige buitenlandse act. De Deense schone werkte zich in het Belgische vizier door haar veel geprezen gastrol op de nieuwe plaat van Arsenal. Haar eerste CD 'A Pile Of Empty Tapes' was een groot succes in Denemarken. Haar stijl is varieert tussen mijmerende pianomuziek en wat stevigere electro pop. Fans vergelijken haar nu al met grote Scandinavische sterren als Karin Dreijer Andersson.Geniet van haar samenwerking met Arsenal.De vierde deelnemer aan de huidige Kraakpand-editie is Skordatura Punkjazz Ensemble. Het kwartet bestaat uit Thomas Vanhauwaert (keys), Sebastiaan Vekeman (drums), Joshua Dellaert (bas) en Jakob Haghebaert (gitaar). Acht jaar na de start van de groep in 2005 won de het viertal de Citadelicprijs Muziekmozaïek 2013. Een jaar later mochten ze daar het jazzconcours Comblain-la-tour 2014 aan toevoegen. Met hun snelle tempowisselingen en flitsende melodieën houden ze het voor elkaar spannend. Hun genre is ergens te plaatsen tussen mathrock en punkjazz.Een voorsmaakje van wat je zoal kan verwachten.De nieuwe editie van Kraakpand vindt plaats in de Gentse Handelsbeurs op 11 oktober.Deuren gaan open om 21u30, de show begint om 22u.Tickets kosten 12 euro en zijn hier verkrijgbaar. Mocht je deze editie niet kunnen? Niet getreurd, de volgende Kraakpand (9.2) zal doorgaan op 28 november met onder andere Scarlett O'Hanna en Lies Steppe.(WH)