Haar debuutalbum ligt bij ons pas op 11 februari 2013 in de winkelrekken, maar voor de eerste teaser uit de langspeler, het imponerende 'Breathe You in My Dreams', heeft Trixie Whitley nu ook een videoclip. Eentje in zwart-wit met mooie natuurshots, geproduceerd door de Belgische fotograaf Anton Coene.

Trixie Whitley, dochter van de in 2005 overleden bluesmuzikant Chris Whitley, is nog altijd maar 25, maar kan al een aardige cv voorleggen. Ze werkte samen met onder andere Robert Plant, Marianne Faithfull, Joe Henry, Marc Ribot en Meshell Ndegeocello. Ze maakte ook deel uit van Black Dub, het project van rasmuzikant Daniel Lanois en sterdrummer Brian Blade, waarmee ze de wereld rondreisde.

Intussen heeft de New York-Gentse enkele EP's achter haar naam. En straks dus ook de langverwachte langspeler 'Fourth Corner' waarvoor ze met Thomas Bartlett (Martha Wainwright, Antony & the Johnsons, The National, Grizzly Bear) en producer Pat Dilett (David Byrne, They Might Be Giants) in de studio dook. Wij zitten nu al op het puntje van onze stoel. Want de 'vree wijze' jongedame, die nog altijd in de Big Apple resideert, zou wel eens groot kunnen worden. Heel groot. (DB)

Haar debuutalbum ligt bij ons pas op 11 februari 2013 in de winkelrekken, maar voor de eerste teaser uit de langspeler, het imponerende 'Breathe You in My Dreams', heeft Trixie Whitley nu ook een videoclip. Eentje in zwart-wit met mooie natuurshots, geproduceerd door de Belgische fotograaf Anton Coene. Trixie Whitley, dochter van de in 2005 overleden bluesmuzikant Chris Whitley, is nog altijd maar 25, maar kan al een aardige cv voorleggen. Ze werkte samen met onder andere Robert Plant, Marianne Faithfull, Joe Henry, Marc Ribot en Meshell Ndegeocello. Ze maakte ook deel uit van Black Dub, het project van rasmuzikant Daniel Lanois en sterdrummer Brian Blade, waarmee ze de wereld rondreisde. Intussen heeft de New York-Gentse enkele EP's achter haar naam. En straks dus ook de langverwachte langspeler 'Fourth Corner' waarvoor ze met Thomas Bartlett (Martha Wainwright, Antony & the Johnsons, The National, Grizzly Bear) en producer Pat Dilett (David Byrne, They Might Be Giants) in de studio dook. Wij zitten nu al op het puntje van onze stoel. Want de 'vree wijze' jongedame, die nog altijd in de Big Apple resideert, zou wel eens groot kunnen worden. Heel groot. (DB)