Tweeënhalf jaar na hun meesterlijke debuut 'Applause' brengen de Kortrijkzanen van Balthazar een sterke opvolger uit, 'Rats'. Bij het eerste nummer uit de plaat, het stijlvolle 'The Oldest of Sisters', hoort nu ook een heerlijke videoclip, geregisseerd door 'BAFTA-nominated director' Michael Pearce.

Het concept: Balthazar speelt een optreden in een groezelige bar, met zwarte duct tape op hun stoel gebonden, voor een publiek van freaks en psycho's dat weggelopen lijkt van de set van David Lynch' Blue Velvet. Geen toevallige vergelijking: een beetje cinefiel ziet in de gasfles die onder gasten rondgaat een knipoog naar Dennis Hoppers legendarische Baby wants to fuck-monoloog. Oordeel zelf. (DB)

Tweeënhalf jaar na hun meesterlijke debuut 'Applause' brengen de Kortrijkzanen van Balthazar een sterke opvolger uit, 'Rats'. Bij het eerste nummer uit de plaat, het stijlvolle 'The Oldest of Sisters', hoort nu ook een heerlijke videoclip, geregisseerd door 'BAFTA-nominated director' Michael Pearce. Het concept: Balthazar speelt een optreden in een groezelige bar, met zwarte duct tape op hun stoel gebonden, voor een publiek van freaks en psycho's dat weggelopen lijkt van de set van David Lynch' Blue Velvet. Geen toevallige vergelijking: een beetje cinefiel ziet in de gasfles die onder gasten rondgaat een knipoog naar Dennis Hoppers legendarische Baby wants to fuck-monoloog. Oordeel zelf. (DB)