'We No Who U R', de uitstekende eerste single uit het nieuwe album van Nick Cave & The Bad Seeds' heeft nu ook een videoclip. Het intrigerend filmpje dat charmeert door zijn eenvoud is geregisseerd door de Argentijnse filmregisseur Gaspar Noe, en volgt de schaduw van een persoon die zich een weg baant door donkere bossen.

De langverwachte langspeler 'Push the Sky Away' van de alternatieve rockband rond Australische muzikant komt uit op 19 februari. De opvolger van 'Dig, Lazarus, Dig!!!' uit 2008 moet het meest subtiele werk - en bij uitbreiding misschien wel het sterkste album - uit het oeuvre van The Bad Seeds worden.

De band heeft al aangekondigd dat ze gaan toeren in Noord-Amerika, Mexico en Australië. Daarna zakken ze af naar Europa voor enkele concerten op grote muziekfestivals. Meer details zijn niet bekend. (DB)

'We No Who U R', de uitstekende eerste single uit het nieuwe album van Nick Cave & The Bad Seeds' heeft nu ook een videoclip. Het intrigerend filmpje dat charmeert door zijn eenvoud is geregisseerd door de Argentijnse filmregisseur Gaspar Noe, en volgt de schaduw van een persoon die zich een weg baant door donkere bossen. De langverwachte langspeler 'Push the Sky Away' van de alternatieve rockband rond Australische muzikant komt uit op 19 februari. De opvolger van 'Dig, Lazarus, Dig!!!' uit 2008 moet het meest subtiele werk - en bij uitbreiding misschien wel het sterkste album - uit het oeuvre van The Bad Seeds worden. De band heeft al aangekondigd dat ze gaan toeren in Noord-Amerika, Mexico en Australië. Daarna zakken ze af naar Europa voor enkele concerten op grote muziekfestivals. Meer details zijn niet bekend. (DB)