Zonet werd er een nieuwe trailer gelost van de biografische film Miles Ahead omtrent de legendarische jazzmuzikant Miles Davis. De biopic is het debuut van acteur Don Cheadle - bekend van onder meer Hotel Rwanda, de Iron Man-films en Crash - als filmregisseur. Cheadle regisseert niet alleen, hij speelt ook de hoofdrol in de prent en schreef hij mee aan het script.

In de film wordt Cheadle bijgestaan door Ewan McGregor, die de rol aanneemt van een schrijver voor Rolling Stone, en actrice Emayatzy Corinealdi als Frances Taylor, de vrouw van Davis. Miles Ahead baseert zich op een periode in de jaren zeventig, toen Miles Davis zich een tijdje terugtrekte uit de muziekwereld.

Een hoekje af

In een interview met The Wallstreet Journal in 2012 zei Cheadle al dat het niet gaat om een traditionele biografische film. 'Het is niet een typisch verhaal van de kribbe tot het graf', aldus Cheadle. 'Het is zelfs niet per se een biopic. Miles Davis zou er gewoon zelf in willen spelen.' De acteur stelt wel dat ze niets van de feiten hebben weggegooid.

Miles Ahead krijgt geen bioscooprelease in ons land, maar verschijnt op 1 april in de Amerikaanse zalen.

Bekijk hieronder de nieuwe trailer van Miles Ahead.

(JG)

Zonet werd er een nieuwe trailer gelost van de biografische film Miles Ahead omtrent de legendarische jazzmuzikant Miles Davis. De biopic is het debuut van acteur Don Cheadle - bekend van onder meer Hotel Rwanda, de Iron Man-films en Crash - als filmregisseur. Cheadle regisseert niet alleen, hij speelt ook de hoofdrol in de prent en schreef hij mee aan het script.In de film wordt Cheadle bijgestaan door Ewan McGregor, die de rol aanneemt van een schrijver voor Rolling Stone, en actrice Emayatzy Corinealdi als Frances Taylor, de vrouw van Davis. Miles Ahead baseert zich op een periode in de jaren zeventig, toen Miles Davis zich een tijdje terugtrekte uit de muziekwereld.In een interview met The Wallstreet Journal in 2012 zei Cheadle al dat het niet gaat om een traditionele biografische film. 'Het is niet een typisch verhaal van de kribbe tot het graf', aldus Cheadle. 'Het is zelfs niet per se een biopic. Miles Davis zou er gewoon zelf in willen spelen.' De acteur stelt wel dat ze niets van de feiten hebben weggegooid.Miles Ahead krijgt geen bioscooprelease in ons land, maar verschijnt op 1 april in de Amerikaanse zalen.Bekijk hieronder de nieuwe trailer van Miles Ahead.(JG)