Yeah Yeah Yeahs, de New Yorkse formatie rond de charismatische zangeres Karen O, had een nieuw album beloofd voor 2013. Die komt er op 15 april. Maar de eerste single uit 'Mosquito' is nu al een feit. 'Sacrilege' klinkt alvast aanstekelijk.

De frontvrouw had in een eerder interview laten weten dat de opvolger van 'It's Blitz!' uit 2009 anders gaat klinken. Dus geen punkdance of pop doorspekt met synths en elektronische beats. 'De sound op het nieuwe album is meer lofi en wat beïnvloed door roots reggae', aldus de zangeres. Het album werd geproducet door David Sitek en Nick Launay.

Beluister in afwachting deze single, voorlopig zonder videoclip. (DB)

Yeah Yeah Yeahs, de New Yorkse formatie rond de charismatische zangeres Karen O, had een nieuw album beloofd voor 2013. Die komt er op 15 april. Maar de eerste single uit 'Mosquito' is nu al een feit. 'Sacrilege' klinkt alvast aanstekelijk. De frontvrouw had in een eerder interview laten weten dat de opvolger van 'It's Blitz!' uit 2009 anders gaat klinken. Dus geen punkdance of pop doorspekt met synths en elektronische beats. 'De sound op het nieuwe album is meer lofi en wat beïnvloed door roots reggae', aldus de zangeres. Het album werd geproducet door David Sitek en Nick Launay. Beluister in afwachting deze single, voorlopig zonder videoclip. (DB)