Het nummer werd gelanceerd tijdens het BBC-radioprogramma 'Zane Lowe' en dient als titeltrack voor zijn nieuwe plaat die uitkomt via Columbia Records. 'Don't Forget Who You Are' is een bundeling van elf muzikale noviteiten en werd geproducet door The Lightning Seeds frontman Ian Broudie, die eerder al werkte met The Zutons en Echo and the Bunnymen. Er zullen ook samenwerkingen met XTC's Andy Partridge, Paul Weller en Kid Harpoon op terug te vinden zijn.

Miles Kane besloot in 2011 een soloproject te beginnen, na enkele jaren als frontman en leadgitarist van The Rascals en The Last Shadow Puppets, het Britse rockduo dat hij samen met dichte vriend Alex Turner (Arctic Monkeys) vormt. 'Don't Forget Who You Are' wordt volgens de zanger een plaat met 'weinig vet rond'. "Het idee was om een upbeat, positief en catchy album te maken. Dat is dan ook wat ik heb gedaan, en ik kan niet wachten tot het uit is." '

'Don't Forget Who You Are' tracklist:

1. Taking Over

2. Don't Forget Who You Are

3. Better Than That

4. Out Of Control

5. Bomb Shells

6. Tonight

7. What Condition Am I In?

8. Fire In My Heart

9. You're Gonna Get It

10. Give Up

11. Darkness In Our Hearts

De deluxe-editie (Record Store Day releases van 2012):

12. Start Of Something Big

13. Caught In The Act

14. First Of My Kind

Bekijk hieronder een live performance van 'Don't Forget Who You Are' in de Londense Sarm Studios. (JD)

Het nummer werd gelanceerd tijdens het BBC-radioprogramma 'Zane Lowe' en dient als titeltrack voor zijn nieuwe plaat die uitkomt via Columbia Records. 'Don't Forget Who You Are' is een bundeling van elf muzikale noviteiten en werd geproducet door The Lightning Seeds frontman Ian Broudie, die eerder al werkte met The Zutons en Echo and the Bunnymen. Er zullen ook samenwerkingen met XTC's Andy Partridge, Paul Weller en Kid Harpoon op terug te vinden zijn. Miles Kane besloot in 2011 een soloproject te beginnen, na enkele jaren als frontman en leadgitarist van The Rascals en The Last Shadow Puppets, het Britse rockduo dat hij samen met dichte vriend Alex Turner (Arctic Monkeys) vormt. 'Don't Forget Who You Are' wordt volgens de zanger een plaat met 'weinig vet rond'. "Het idee was om een upbeat, positief en catchy album te maken. Dat is dan ook wat ik heb gedaan, en ik kan niet wachten tot het uit is." ''Don't Forget Who You Are' tracklist: 1. Taking Over 2. Don't Forget Who You Are 3. Better Than That 4. Out Of Control 5. Bomb Shells 6. Tonight 7. What Condition Am I In? 8. Fire In My Heart 9. You're Gonna Get It 10. Give Up 11. Darkness In Our Hearts De deluxe-editie (Record Store Day releases van 2012): 12. Start Of Something Big 13. Caught In The Act 14. First Of My Kind Bekijk hieronder een live performance van 'Don't Forget Who You Are' in de Londense Sarm Studios. (JD)