Nick Cave heeft voor de nieuwe videoclip van 'Jubilee Street' beroep gedaan op de diensten van de Australiër John Hillcoat, regisseur van topfilms Lawless, The Road en The Proposition. In het stijlvol filmpje, opgenomen in London, is een hoofdrol weggelegd voor de Britse acteur Ray Winstone.

'Wat een plezier om Ray aan het werk te zien. Wat een acteur!', blikt hij terug op de samenwerking. Winstone speelde eerder in films als The Departed en Cold Mountain. Ook over zijn vriend en topregisseur Hillcoat is hij één en al lof.

Het trio Hillcoat, Cave en Winstone werkte al eens samen voor western The Proposition uit 2005.

'Push the Sky Away', het langverwachte album van Nick Cave And The Bad Seeds, wordt tijdens een exclusieve avond in het Londense Her Majesty's Theatre, op 10 februari, voorgesteld. Cave en de Zijnen zullen het volledige album live spelen met strijkers én een koor. Tijdens het uitverkochte event wordt ook nog eens een kortfilm over de making of van het album vertoond. De special launch wordt nog eens overgedaan in Parijs (op 11 februari), Berlijn (13 februari) en Los Angeles (21 februari).

Bij ons ligt het album op 18 februari in de winkelrekken. (DB)

Nick Cave heeft voor de nieuwe videoclip van 'Jubilee Street' beroep gedaan op de diensten van de Australiër John Hillcoat, regisseur van topfilms Lawless, The Road en The Proposition. In het stijlvol filmpje, opgenomen in London, is een hoofdrol weggelegd voor de Britse acteur Ray Winstone.'Wat een plezier om Ray aan het werk te zien. Wat een acteur!', blikt hij terug op de samenwerking. Winstone speelde eerder in films als The Departed en Cold Mountain. Ook over zijn vriend en topregisseur Hillcoat is hij één en al lof. Het trio Hillcoat, Cave en Winstone werkte al eens samen voor western The Proposition uit 2005.'Push the Sky Away', het langverwachte album van Nick Cave And The Bad Seeds, wordt tijdens een exclusieve avond in het Londense Her Majesty's Theatre, op 10 februari, voorgesteld. Cave en de Zijnen zullen het volledige album live spelen met strijkers én een koor. Tijdens het uitverkochte event wordt ook nog eens een kortfilm over de making of van het album vertoond. De special launch wordt nog eens overgedaan in Parijs (op 11 februari), Berlijn (13 februari) en Los Angeles (21 februari).Bij ons ligt het album op 18 februari in de winkelrekken. (DB)