Op 25 oktober ligt het nieuwe studioalbum van Elvis Costello in de winkels. 'National Ransom' werd op slechts elf dagen tijd opgenomen. De Brit kon daarbij rekenen op de hulp van zijn groepen The Imposters en The Sugarcanes, én van goed volk als Marc Ribot (sessiemuzikant die in het verleden al met Costello samenwerkte, en daarnaast met onder meer Tom Waits), Vince Gill (Awardwinnende countryzanger), Buddy Miller (bekend van zichzelf, en zijn albums met zijn vrouw Julie Miller) en Leon Russel (gewezen sessiemuzikant die met onder meer The Rolling Stones, The Band en The Beach Boys werkte).

'National Ransom' werd opgenomen in Sound Emporium en Village Recorders, respectievelijk in Nashville en Los Angeles. De Amerikaanse muzikant en producer T-Bone Burnett - die ook Costello's 'King of America' produceerde - zat opnieuw achter de knoppen.

Michael Ilegems

Op 25 oktober ligt het nieuwe studioalbum van Elvis Costello in de winkels. 'National Ransom' werd op slechts elf dagen tijd opgenomen. De Brit kon daarbij rekenen op de hulp van zijn groepen The Imposters en The Sugarcanes, én van goed volk als Marc Ribot (sessiemuzikant die in het verleden al met Costello samenwerkte, en daarnaast met onder meer Tom Waits), Vince Gill (Awardwinnende countryzanger), Buddy Miller (bekend van zichzelf, en zijn albums met zijn vrouw Julie Miller) en Leon Russel (gewezen sessiemuzikant die met onder meer The Rolling Stones, The Band en The Beach Boys werkte). 'National Ransom' werd opgenomen in Sound Emporium en Village Recorders, respectievelijk in Nashville en Los Angeles. De Amerikaanse muzikant en producer T-Bone Burnett - die ook Costello's 'King of America' produceerde - zat opnieuw achter de knoppen. Michael Ilegems