De Engelse band Metronomy - bekend voor hun elektronische pop en talloze remixes van onder andere Klaxons, Franz Ferdinand en Gorillaz - komt in maart met hun vierde album. De singles I'm Aquarius en Love Letters werden al via hun youtubekanaal gelost. Die laatste single kreeg zopas een bijhorende clip, geregisseerd door Michel Gondry.

Gondry is een befaamde en gerespecteerde Franse scenarioschrijver, filmregisseur en videoclipmaker. Het grote publiek kent hem vooral van de film Eternal Sunshine of the Spotless Mind, waarvoor hij een Oscar voor beste scenario won. Zanger Joseph Mount is heel blij met de samenwerking. "De videoclip heeft alles waarop we konden hopen", vertelt hij. "Het is een eenvoudige en toch vakkundige clip. Het was geweldig om met Michel samen te werken. Hij is zo onpretentieus en easy going."

Voor de nieuwe single van Metronomy maakte Gondry een ludieke clip die helemaal assorti is met de catchy retro popsong. In de videoclip zie je de band spelen temidden van een houten, beschilderd decor. Via inkepingen in de wanden filmt de camera de verschillende kanten van het veelhoekige decor waarin Metronomy speelt. Op die manier worden de muzikanten afgebeeld via de beschilderde wanden in een auto, in een opnamestudio, op een optreden en op een laptop. (MM)

Metronomy staat op zondag 6 juli op Rock Werchter.

De Engelse band Metronomy - bekend voor hun elektronische pop en talloze remixes van onder andere Klaxons, Franz Ferdinand en Gorillaz - komt in maart met hun vierde album. De singles I'm Aquarius en Love Letters werden al via hun youtubekanaal gelost. Die laatste single kreeg zopas een bijhorende clip, geregisseerd door Michel Gondry. Gondry is een befaamde en gerespecteerde Franse scenarioschrijver, filmregisseur en videoclipmaker. Het grote publiek kent hem vooral van de film Eternal Sunshine of the Spotless Mind, waarvoor hij een Oscar voor beste scenario won. Zanger Joseph Mount is heel blij met de samenwerking. "De videoclip heeft alles waarop we konden hopen", vertelt hij. "Het is een eenvoudige en toch vakkundige clip. Het was geweldig om met Michel samen te werken. Hij is zo onpretentieus en easy going." Voor de nieuwe single van Metronomy maakte Gondry een ludieke clip die helemaal assorti is met de catchy retro popsong. In de videoclip zie je de band spelen temidden van een houten, beschilderd decor. Via inkepingen in de wanden filmt de camera de verschillende kanten van het veelhoekige decor waarin Metronomy speelt. Op die manier worden de muzikanten afgebeeld via de beschilderde wanden in een auto, in een opnamestudio, op een optreden en op een laptop. (MM) Metronomy staat op zondag 6 juli op Rock Werchter.