De mannen van R.E.M geven vier nummers weg als voorsmaakje voor hun nieuwe album 'Collapse Into Now' dat op acht maart verschijnt. De vrijgegeven nummers blijven dicht bij het klassieke geluid van de band. Een vriendelijke knik naar de indierock en powerpop van uit hun begindagen en een hartelijke knuffel voor de radiovriendelijke rock waar Stipe en co sinds 'Automatic For The People' een patent op hebben.

Bij elk nummer hoort ook een heuse 'lyricvideo'. Een gestileerde animatie of veredelde karaoke? Dat maakt u vooral zelf uit, al zingen epileptici best niet mee met de video voor 'Mine Smell Like Honey'.


Arnout Vermeire

De mannen van R.E.M geven vier nummers weg als voorsmaakje voor hun nieuwe album 'Collapse Into Now' dat op acht maart verschijnt. De vrijgegeven nummers blijven dicht bij het klassieke geluid van de band. Een vriendelijke knik naar de indierock en powerpop van uit hun begindagen en een hartelijke knuffel voor de radiovriendelijke rock waar Stipe en co sinds 'Automatic For The People' een patent op hebben. Bij elk nummer hoort ook een heuse 'lyricvideo'. Een gestileerde animatie of veredelde karaoke? Dat maakt u vooral zelf uit, al zingen epileptici best niet mee met de video voor 'Mine Smell Like Honey'. Arnout Vermeire