Johnny Marr, de briljante ex-gitarist van The Smiths, gaat volledig solo. Op 25 november komt zijn debuutplaat 'The Messenger' uit. Het album werd minitieus afgesteld in de legendarische studio's van Abbey Road door Frank Arkwright die ook al meewerkte aan The Smiths-box 'Complete'.

Met het nummer 'Upstarts' geeft hij opnieuw een aardig voorproefje van wat de fans binnenkort te wachten staat.

Marr, die zowat in zijn eentje het geluid van The Smits bepaalde, is wellicht als de meest invloedrijke gitarist die Groot-Brittannië de laatste dertig jaar voortbracht. Na zijn succesvolle periode aan de zijde van Morrissey werkte hij nog samen met een hele rist artiesten als John Frusciante, Talking Heads, Bryan Ferry, Pet Shop Boys, Tom Jones en Beck. Hij maakte deel uit van Electronic, de indieband The The en het Amerikaanse Modest Mouse. Hij bracht ook een psychedelische plaat uit onder de noemer Johnny Marr & The Healers. In 2011 verliet hij The Cribs om zich volledig op zijn solowerk te concentreren. (DB)

Johnny Marr, de briljante ex-gitarist van The Smiths, gaat volledig solo. Op 25 november komt zijn debuutplaat 'The Messenger' uit. Het album werd minitieus afgesteld in de legendarische studio's van Abbey Road door Frank Arkwright die ook al meewerkte aan The Smiths-box 'Complete'. Met het nummer 'Upstarts' geeft hij opnieuw een aardig voorproefje van wat de fans binnenkort te wachten staat. Marr, die zowat in zijn eentje het geluid van The Smits bepaalde, is wellicht als de meest invloedrijke gitarist die Groot-Brittannië de laatste dertig jaar voortbracht. Na zijn succesvolle periode aan de zijde van Morrissey werkte hij nog samen met een hele rist artiesten als John Frusciante, Talking Heads, Bryan Ferry, Pet Shop Boys, Tom Jones en Beck. Hij maakte deel uit van Electronic, de indieband The The en het Amerikaanse Modest Mouse. Hij bracht ook een psychedelische plaat uit onder de noemer Johnny Marr & The Healers. In 2011 verliet hij The Cribs om zich volledig op zijn solowerk te concentreren. (DB)