Het album 'Port of Morrow' verschijnt op 19 maart maar is nu al gratis te beluisteren op iTunes. De langspeler wordt uitgebracht onder het label 'Aural Apothecary' van frontman James Mercer. 'Port Of Morrow' bevat 10 nummers en is geproducet door Greg Kurstin die voor verschillende songs ook gitaar, bas en toetsen speelde.

Andere muzikanten die op de nieuwe plaat meespelen en/of het komende jaar zullen toeren met The Shins zijn: Wild Flag-drumster Janet Weiss , Eric D. Johnson, Nik Freitas, Richard Swift, Yuuki Matthews van Crystal Skulls en Beck-gitarist Jessica Dobson.

Na de clip voor 'Simple Song' waarin een overleden James Mercer in een videoboodschap zijn testament bekend maakt, verrast de groep opnieuw met een absurde video. In een 'Funny or Die Sketch' speelt James Mercer een picknickend koppel, een cowboy, een vader, een politieagent, een weerman en 'de zon'.

'Port of Morrow' is de eerste nieuwe langspeler van de indierockband sinds 'Wincing The Night Away' uit 2007. In 2009 was er enige verwarring nadat Mercer de keyboardspeler en drummer uit de band gooide. Hij verving hen door ex-Grand Archives Ron Lewis en drummer van Modest Mouse Joe Plummer.

De groep passeerde ook bij de Amerikaanse televisieshow Saturday Night Live en speelde twee nieuwe nummers 'Simple Song' en 'It's Only Life'.

Port of Morrow:
'The Rifle's Spiral'
'Simple Song'
'It's Only Life'
'Bait and Switch'
'September'
'No Way Down'
'For A Fool'
'Fall of '82'
'40 Mark Strasse'
'Port of Morrow'

(LK)

Het album 'Port of Morrow' verschijnt op 19 maart maar is nu al gratis te beluisteren op iTunes. De langspeler wordt uitgebracht onder het label 'Aural Apothecary' van frontman James Mercer. 'Port Of Morrow' bevat 10 nummers en is geproducet door Greg Kurstin die voor verschillende songs ook gitaar, bas en toetsen speelde. Andere muzikanten die op de nieuwe plaat meespelen en/of het komende jaar zullen toeren met The Shins zijn: Wild Flag-drumster Janet Weiss , Eric D. Johnson, Nik Freitas, Richard Swift, Yuuki Matthews van Crystal Skulls en Beck-gitarist Jessica Dobson. Na de clip voor 'Simple Song' waarin een overleden James Mercer in een videoboodschap zijn testament bekend maakt, verrast de groep opnieuw met een absurde video. In een 'Funny or Die Sketch' speelt James Mercer een picknickend koppel, een cowboy, een vader, een politieagent, een weerman en 'de zon'. 'Port of Morrow' is de eerste nieuwe langspeler van de indierockband sinds 'Wincing The Night Away' uit 2007. In 2009 was er enige verwarring nadat Mercer de keyboardspeler en drummer uit de band gooide. Hij verving hen door ex-Grand Archives Ron Lewis en drummer van Modest Mouse Joe Plummer. De groep passeerde ook bij de Amerikaanse televisieshow Saturday Night Live en speelde twee nieuwe nummers 'Simple Song' en 'It's Only Life'. Port of Morrow: 'The Rifle's Spiral' 'Simple Song' 'It's Only Life' 'Bait and Switch' 'September' 'No Way Down' 'For A Fool' 'Fall of '82' '40 Mark Strasse' 'Port of Morrow' (LK)